Nevşehir'de dolu ve sağanak yağış tarım arazilerini vurdu.

Nevşehir'de etkili olan şiddetli yağış ve dolu üzüm bağları meyve ağaçları ve ekili tarım arazilerine de zarar verdiği öğrenildi. 

Nevşehir'de akşam saatlerinde başlayan sağanak, yerini doluya bıraktı. Yaklaşık 20 dakika süren dolu hayatı olumsuz etkiledi. Fındık büyüklüğündeki dolu bazı ekili olan tarım arazilerine zarar verdi.

Üzüm bağları bahçe ve ekili arazilerde nasibini aldı...

Nevşehir'de gök gürültülü sağanak ve dolu yağışı bahçelerde meyva ağaçlarına, bağlarda yeni çıkan üzüm filizlerine ve ekili tarım arazilerine de zarar verdiği öğrenildi.

FİB Haber Merkezine gelen ilk bilgilere göre, Nevşehir ile birlikte Derinkuyu, Acıgöl , Avanos, Hacıbektaş, Gülşehir, Kozaklı ve Ürgüp ilçelerinde etkili olan şiddetli yağış ve dolu hayatı olumsuz etkiledi. Yağış nedeniyle yollarda su birikintileri oluştu, bazı ev ve iş yerini su bastı. 

  • Avanos ilçesine bağlı Çavuşin köyünü sel suları bastı.
  • Uçhisar kasabasında ki bir işyerinin bahçesine yıldırım düştü. 
  • Çat kasabası Sesenveren orta Kepez mevkiinde dolu yağışı meyva ağaçlarında çağlaları döktü, üzüm bağlarında filizleri kırdı.
  • Uçhisar'da Haflı Mevki, Göre kasabası oylu yolu mevkiinde sel etkili oldu.
  • Nar kasabasında da kuvvetli sağanak yağış etkili oldu. Nar Belediyesi’nin dere yatağında aldığı önlem sel felaketini önledi
  • Kozaklı ilçesine bağlı Küllüce köyünde akşam saatlerınde yağan şiddetli yağmur sele dönüştü.
  • Derinkuyu ilçesine bağlı Yazıhüyük beldesiyle Suvermez, Doğala köylerinde de ekili arazilerde zarara sebebiyet verdi.

Yazıhüyük kasabasında yaklaşık 4 bin dekar ekili tarlayı dolu vurdu.

Nevşehir'in Derinkuyu ilçesinde etkili olan dolu yağışı ekili tarlalara zarar verdi. Yaklaşık yirmi dakika süren fındık büyüklüğündeki dolu nedeniyle Derinkuyu ilçesine bağlı Yazıhüyük beldesiyle, ilçeye bağlı bazı köylerinde meyve ağaçları ile buğday ekili alanlar zarar gördü.

Edinilen bilgilere göre, Nevşehir'in Derinkuyu ilçesine bağlı Yazıhüyük kasabasında dün yağan dolu yağışı nedeniyle yaklaşık 4 bin dekar buğday ekili tarlada hasar meydana geldi.

Dolu yağışında buğday tarlası zarar gören Yazıhüyüklü çiftçi Emre Atıcı; “Dün etkili olan sağanak ve dolu ekinlerimizi mahvetti. Yetkililerden hasar tespit çalışmaları yapılmasını istiyoruz" dedi.