Nevşehir İnsani Yardım Vakfı (İHH) tarafından Cuma namazının ardından Kurşunlu Cami önünde İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları protesto edilerek basın açıklaması yapıldı.

Ayrıca, Verenel Derneği tarafından da cuma namazı öncesinde Mogadişu'daki bombalı saldırıda hayatını kaybeden ve uzun süre Nevşehir'de görev yapan Verenel Derneği'nin Somali temsilcisi Abdurrahim Yörük için Mevlidi Şerif okutuldu.

Proğrama AK Parti Nevşehir Milletvekili Süleyman Özgün, İl Başkanı Ali Kemikkıran, Nevşehir Eğitim Bir Sen ve Memur-Sen Şube Başkanı Harun Öcal, İHH ve Verenel derneği temsilcileriyle vatandaşlarda katıldı.

AK Parti Nevşehir Milletvekili Süleyman Özgün; "Cuma namazı öncesi Somali'de Şehit olan Abdurrahman Yörük kardeşimiz için Verenel Derneğinin düzenlediği Mevlidi Şerif programına; Cuma namazı sonrası İnsani Yardım Vakfı (İHH)’nın Filistin'de yaşanan soykırımı protesto etmek için düzenlediği basın açıklamasına katılım sağladık. Rabbim şehitlerimize rahmet, geride kalanlara sabır ihsan eylesin." dedi.