2024 Hareketlilik Yılı Ulusal Spor Projeleri kapsamında tanıtım amacıyla katılımı artırmak adına Nevşehir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Mahalle Muhtarlıkları ile görüşmeler devam ediyor.

Bu kapsamda Ulusal Spor Projeler Koordinatörü Mustafa Uğurlu ve antrenörlerimiz tarafından Emek Mahallesi Muhtarlığı, Hacı Rüştü Mahallesi Muhtarlığı, Herikli Mahallesi Muhtarlığı, Raşit Bey Mahallesi Muhtarlığı, Nevşehir Muhtarlar Dernek Başkanlığı, Kuran Kursları ve Okullar ziyaret edilerek Bakanlığımızın  GSB Spor Okulları, Mutlu Çarşamba, Sokaklar Bizim Basketbol 3X3, Evinin Sultanları Voleybol, Koşabiliyorken Koş, Cumhuriyetimizin 100. Yıl Kamu Spor Oyunları, GSB Engelsiz Spor Okulları, Yüzme Bilmeyen Kalmasın, Yerel Spor Etkinlikleri ve Diyanet projeleri hakkında bilgi verildi.

“2024 yılını 'Hareketlilik Yılı' ilan ediyoruz”

Daha çok hareket eden, daha çok spor yapan, daha hareketli bir Türkiye hedefinin bulunduğuna işaret eden Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak,  “Bu hedef doğrultusunda toplumumuzun tümünün gelişimini ve hareketini sağlamak amacıyla 2024 yılını 'Hareketlilik Yılı' ilan ediyoruz. Bağımlılıklarla, obeziteyle mücadelede en etkili unsur olarak kabul edilen ve aynı zamanda etkin bir koruyucu sağlık unsuru olan sporu, 2024'te toplum temeline yaymayı ve bir yaşam prensibi haline getirmeyi hedefliyoruz.”