Türk Psikolojik Danışma ve Rehberlik Derneği İl Başkanı Ömer SEVİÇ Nevşehirli öğrenci velilerine bir uyarı yayınladı. 

Kıymetli Nevşehirli anne ve babalar, çocuklarınızın kişisel ve akademik gelişimini destekleme, onlara güzel bir gelecek sağlayabilme kaygınızla öğrencinizi gönderdiğiniz okul, kurs, etkinlik merkezi vb. kurumlarda çocuğunuzu kime emanet ettiğinizi biliyor musunuz? 

Son zamanlarda artan branş öğretmeni olmasına rağmen kendini rehber öğretmen olarak tanıtan veya kendine koç diyen, psikolojik ve akademik destek sağladıklarını iddia eden kişilere lütfen dikkat ediniz. Çocuklarınızın akademik ve kişisel gelişiminde onların kendini keşfetmesini sağlayacak psikososyal destek ve önleyici rehberlik uygulamaları yapma yetkinliği psikolojik danışmanlara aittir. Okullarda ve kurslarda rehberlik faaliyeti sadece ders programı hazırlamak ve öğrencinin çalışmasını takip etmekten ibaret değildir.  Profesyonel olmadığı için farkında olmadan çocuğunuza zarar verebilecek kişilere çocuklarınızı emanet etmeyiniz. 

Örneğin; x kurumunda kendini öğrenci koçu, rehber öğretmen diye tanıtan bir şahıs öğrencinin karşısında ağlamasına dayanamayıp ağlamaya başlıyor. Öğrenci benim durumum öğretmenimi bile ağlattı diyerek sınava çalışmaktan vazgeçiyor. 

Hatalı bir söylem veya davranış çocuğunuzun geleceğine mâl olabilir.Biliyoruz ki çocuklarınızın geleceği her şeyden daha önemli.Bu sebepten sınav sürecinde destek aldığınız kişilerin liyakat ve yeterliliklerini sorgulayınız. 

Psikolojik Danışma ve Rehberlik en az Matematik Türkçe kadar önemlidir! Rehberlik duygusal bağ ile fotokopilerler değil profesyonelce yapılır. 

Psk. Dan. Ömer SEVİÇ
TÜRK PDR DER İL BAŞKANI