2019 ve 2022 yıllarında Kapadokya Üniversitesi başta olmak üzere, bölgemizdeki pek çok kurum, sivil toplum örgütü ve kitapseverlerin desteğiyle birincisi ve ikincisi gerçekleştirilen, Kapadokya bölgesindeki binlerce çocuğu kitapların dünyasıyla buluşturmayı amaçlayan, çocuk kitapları konusunda çalışma yapan pek çok yazar, düşünür ve akademisyeni de bir araya getirecek olan III. Kapadokya Uluslararası Çocuk Kitapları Festivali 9-11 Mayıs 2024 tarihleri arasında Kapadokya Üniversitesi Ürgüp Fabrika Yerleşkesinde gerçekleştirilecektir.

III. Kapadokya Uluslararası Çocuk Kitabı Festivalinde, “Zorlu Hayat Koşullarında Kitabın İyileştirici Gücü” temasıyla ve “uygulamalı” etkinliklerle, okuma ve okuduğunu anlama alışkanlığı kazandırmak, kitaplara erişilebilirliği sağlamak ve çocuklar için demokratik bilinç ve barış kültürünü geliştirerek desteklemek amaçlanmaktadır. Aynı zamanda; çocukların yazarlarla, ressamlarla ve çizerlerle bir araya gelmesi ve sanat ve bilim etkinlikleri yoluyla kitaplarla eğlenceli yollarla buluşması hedeflenmektedir. Festivalimize, Türkiye’den ve dünyanın çeşitli ülkelerinden çocuk kitapları yazarlarının, çocuklar ve çocuk kitapları konusunda çalışan akademisyenlerin, düşünürlerin ve yazarların, çocuk kitapları yayımlayan yayınevlerinin, çocuk kitabı çizerlerinin, sanatçıların, bilim insanlarının ve yetişkinlerin katılımı beklenmektedir.

Binlerce çocuğun binlerce kitabın sayfalarını açtığı, bu kitapların oluşum hikayelerini izlediği ve dinlediği III. Kapadokya Uluslararası Çocuk Kitapları Festivaline herkes davetlidir.

III. Kapadokya Uluslararası Çocuk Kitapları Festivali resmî web sitesi: 

http://www.cocukkitaplarifestivali.org

III. Kapadokya Uluslararası Çocuk Kitapları Festivali resmî Instagram hesabı:

cocukkitaplarifestivali