TRT 1'de ekrana gelen “Hayallerinin Peşinde” programında bu hafta Kapadokya'nın başkenti Nevşehir yer aldı. Ürgüp ilçesine bağlı Ortahisar beldesiyle Mustafapaşa köyünden kesitlerin ve örnek hayatların tanıtıldığı programda Kapadokya'dan muhteşem görüntüler de yer aldı.

Üreten girişimci kadınların hayallerinin anlatıldığı programda cesurca girişimleriyle kendi hikâyelerinin başkahramanı olan kadınların başarı yolculuğu anlatıldı.

Kapadokya'da kadınların başarı yolculuğu TRT1’de anlatıldı

"Hayallerinin Peşinde" programında bu hafta yine, cesurca girişimleriyle kendi hikayelerinin başkahramanı olan kadınların başarı yolculuğuna şahitlik ediyoruz. Bu seferki yolculuğumuz masallar diyarı Kapadokya. Ortahisar kasabasında yaşayan kadın kooperatifi başkanı Raşide Gök ve Mustafapaşa köyünde girişimci Burçe Gür Koç hayallerine nasıl ulaştıklarını TRT 1 ekranlarına anlattı.

Programın bu haftaki ilk konuğu Ürgüp ilçesine bağlı Hereni Kadın Kooperatifi Başkanı Raşide Gök oldu.
Programda Raşide Gök'ün yaşam öyküsüne, hayallerine yer verildi. Gök'ün doğduğu Ortahisar’da çekimlerine başlanan program, Gök'ün gerçekleştirdiği hayallerinden Hereni Kadın Kooperatifi’nde devam etti. Kapadokya bölgesinin yöresel yemeklerinin de anlatıldığı program TRT 1 ekranlarında yayınlandı.

Raşide Gök; "İnandık, çalıştık ve başardık"

Raşide Gök; Almanya'da yaşayan gurbetçimiz emekli olduktan sonra rotasını çok sevdiği memleketi Ortahisar kasabasına çevirmiş. Sevdalısı olduğu Ortahisar'a yerleştikten sonra Ortahisar Belediyesi ve Ahiler Kalkınma Ajansı'nın desteği ile Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında kurulan Ortahisar'ın ilk kadın kooperatifinin Başkanlığını yapmaya başladı.

Kapadokya'nın geleneksel lezzetlerini yaşatıyoruz

Kadın kooperatifi Başkanı Raşide Gök, Günümüzün hazır yemek ve fast-food anlayışıyla unutulmaya yüz tutan yöresel lezzetlerini yaşatmak adına kooperatifimizde tandır ekmeği, pekmez ürünleri başta olmak üzere, çömlekte kuru fasulye, gözleme, üzüm suyu, nişasta, köftür, kıtır kabak tatlısı, baklava, ayva perverdesi (marmelat),  mantı, erişte, tarhana ve kuru meyveleri gibi ürünler üretiyoruz.

Ortahisar'da kadın dayanışması ile birlikte ürettiğimiz birbirinden lezzetli ürünlerin satışını yaparak arkadaşlarımız hem aile ekonomisine katkı sunuyor hemde bölgemizin yöresel lezzet miraslarını yarınlara taşımak adına önemli bir misyon üstlenmenin haklı gururunu yaşıyoruz.

Burçe Gür Koç​​​​​​​; "Sen köyde yapamassın dediler ama ..."

Ankara'dan hayallerinin peşinde koşarak Nevşehir Kapadokya bölgesine yerleşen Koç çiftinin yaşamı TRT1 Ekranlarına taşındı. Genç girişimci Burçe Gür Koç eşiyle birlikte Ürgüp ilçesine bağlı Mustafapaşa köyüne yerleşti. Dünyanın en iyi köyü ünvanına sahip Mustafapaşa köyünde yöresel yapıya uygun bir butik otel kurdu. 

Otelin mutfağında kendi hazırladığı yemekleri müşterilerinin beğenisine sunan Genç girişimci Burçe Gür Koç şimdi çok mutluyuz ve yeni hedefimiz otelimizi büyüterek daha fazla konuklarımızı otelimizde misafir etmek istiyoruz" diyor.

Hayallerine kavuşmak için önce çok çalışmak, cesaret ve inanmak gerekiyor diyen Koç, Mustafapaşa köyü halkının da çok misafirperver yardımlaşmayı seven özel insanlardan oluştuğunu söyleyerek, burada şimdi çok güzel bir çevrem var ve Mustafapaşa tercihimin çok doğru bir karar olduğu için de çok mutluyum." dedi.