Eski İYİ Parti üyesi Yusuf Halaçoğlu, “Mevcut belirsizlikler ülkemiz için yeni bir siyasi hareketin doğmasına yol açtı” diyerek Kutlu Partisi’nin kuruluşunu duyurdu. Halaçoğlu ve diğer kurucular, parti kurma niyetlerini dile getirerek resmi başvurularını yaptılar.

Eski İYİ Parti üyesi Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu liderliğinde kurulması planlanan partinin ilk kurucular kurulu toplantısı için bugün Ankara'da biraraya gelindi.
Tüzüğü hazırlanan KUTLU Parti'nin resmi kuruluşu çok yakın zamanda tamamlanacağı ifade edildi.

Listede Ulaştırma eski Bakanı Enis Öksüz , Eski Milli Savunma Bakanlığı Genel Sekreteri Ümit Yalım Albay , Daha önce İYİ Partide siyaset yapan Nevşehir Özkonaklı Ahmet Erdemli , Alevi bektaşi kanaat önderi Ali Aker, Emekli general Abdullah Kılıçarslan'ın da yer aldığı öğrenildi.

Yeni kurulan Kutlu partisine katılan Nevşehirli siyasetçi Ahmet Erdemli; "Değerli hemşehrilerim sevgili yol arkadaşlarım. Ne demiştik ya bir yol bulacağız ya bir yol yapacağiz. 5 Mayıs 2024 tarihinde çoğunuzun tanıdığı çok kıymetli bir isim Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu liderliğinde KUTLU bir yol yapmak için Kurucular Kurulu Üyesi olarak yeni parti kuruluş imzalarımızı verdik. Kısa bir süre içerisinde resmi işlemleri tamamlayacağız genel merkezi tamamlayıp tüm il ve ilçelerde beldelerde teşkilatlanmaya gideceğiz. Bu süreç içerisinde tüm dostlarımızı ülkemiz adına söyleyecek sözü olan katkı sağlamak isteyen milletimizin değerli bireylerini sürece dahil edecek ve yönetimleri oluşturacağız. Edirne'den Kars'a herkesin el vermesini bekliyorum. Birlikte başaracağız partimizin ismi "KUTLU PARTİ"hepimize kutlu olsun." dedi.