Nevşehir Belediyespor sezonun son karşılaşmasında evinde şampiyon Adana 1954 FK'nü 2-1 yenerek hem sezonu galibiyetle tamamladı hem de ligde kalmayı başardı.

TFF 3. Lig 4. Grup’ta mücadele eden Nevşehir Belediyespor, sezon boyunca istediği sonuçları alamayarak son haftaya 27 puanla 13. sırada girmişti. Son hafta mücadelesinde evinde Adana 1954 FK ağırlayan kırmızı beyazlılar, taraftarların yoğun ilgi gösterdiği mücadeleyi, 2-1 kazandı.

Son haftaya 29 puanla 11. Sırada giren Siirt İl Özel İdaresi Spor, Orduspor 1967 spor’a 3-1 mağlup olarak ligi 13. sırada tamamladı ve küme düştü.

Nevşehir Belediyespor, son hafta aldığı  galibiyetle ligi Sultanbeyli Belediye Spor, Siirt İl Özel İdaresi Spor ve İdaş Çatalcaspor’un üzerinde 12. Sırada tamamlayarak ligde kalmayı başardı.

Gazi Stadı’nda zaman zaman sağanak yağış altında oynanan zorlu mücadeleye stres altında çıkan kırmızı-beyazlılar henüz maçın 7. dakikasında Abdulkadir Bahadır Yağız'ın golüyle öne geçti ve soyunma odasına 1-0 önde giderek moral buldu. İkinci yarıya da hızlı başlayan Nevşehir Belediyespor 47. dakikada bu kez Osman Güraltunkeser'in golü ile 2-0 öne geçti. Bu golle rahatlayan Nevşehir Belediyespor ikinci yarının sonlarına doğru skoru korumak için tempoyu iyice düşürdü.

Maç bu sonuçla tamamlanacak diye düşünülürken 86. dakikada Adana 1954 FK'dan İshak Kurt'un attığı şık golle maçın skorunu belirledi ve mücadeleyi Nevşehir Belediyespor 2-1 kazandı.

Gazi stadında maçın son düdüğünün çalınmasının ardından trübünlerde taraftarların sahada futbolcuların kulakları Ordu ve Elazığ'dan gelecek habere çevrildi.

Ordu'da maçın 90.dakikasında Siirt İl Özel İdarespor deplasmanda Furkan Güneş’in golü ile 1-0 öne geçti. Orduspor 1967 90+3.dakikada Taha Balcı’nın golü ile skoru 1-1 getirdi. Maç bu sonuça bitecek derken 90+7.dakikada Batuhan Akyüz’ün, 90+9. Dakikada ise Taha Balcı attığı gol ile Orduspor 1967 karşılaşmayı 3-1 kazandı. Bu skor ile Nevşehir Belediyespor lige tutunurken, Siirt İl Özel İdarespor ise Bal ligine düştü. 

Puanını 30'a yükseltmeyi başaran Nevşehir Belediyespor, sezonu  düşme hattının bir üstünde on ikinci sırada noktalamayı başardı.

Ligde son maçta kalmayı başaran Nevşehir Belediyespor da taraftarlar futbolcular büyük sevinç yaşadı. Kutlamalar soyunma odasına kadar devam etti.

SİZ OLMADAN ASLA...

Nevşehir Belediyespor'dan yapılan açıklamada; "Her zaman her yerde, sonuç ne olursa olsun desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen BÜYÜK NEVŞEHİR TARAFTARINA teşekkür ederiz!" 

FİB Haber Merkezi olarak, şehrimizin tek profosyonel takımı Nevşehir Belediyespor'u mucizevi şekilde ligde kalmasında emeği geçen başta DEMİR kardeşlere, kırmızı beyazlı taraftarlarımıza ve sonsuz teşekkür ederiz.

İşte maç sonu Nevşehir Belediyespor soyunma odasından özel görüntüler;

Nevşehir Belediyespor bitti demeden bitmez!

Karşılaşmayı Adana 1954 FK Başkanı Menderes Kutlu, MHP Nevşehir İl Başkanı Ali Akkoç ve Zeki Çatlı protokol trübününden birlikte izledi.