Kapadokya turizminin dünyaya açılan kapısı Nevşehir'in ileriye yönelik turizm stratejilerini belirlemek, sahip olduğu doğal ve kültürel mirasın tanıtılması ve korunması amacıyla hazırlanan “Nevşehir İli Turizm Master Planı Protokolü” imzalandı.

“Nevşehir İli Turizm Master Planı” İmza Töreni Düzenlendi.

Vilayetler Evinde düzenlenen basın toplantısına Nevşehir Valisi Ali Fidan, Kapadokya Alan Başkanı Birol İnceciköz, Kapadokya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Ali Karasar ve basın mensupları katıldı.

Vali Fidan yaptığı açıklamasında; "Bugün itibariyle master planına başlamış bulunuyoruz. Bu plan ilimizin vizyonu adına turizm alanında gelişmesine imkan sağlayacaktır. İlimiz turizminin sürdürülebilirliği adına önemli bir adım olduğunu düşünüyoruz. Bu bağlamda Kapadokya Alan Başkanlığı ve Kapadokya Üniversitemizle çalışmaya emek veren herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Vali Fidan; "Nevşehir İli Turizm Master Planı ayrıca, tarihi dokuların korunmasına yönelik farkındalık çalışmalarının gerçekleştirilmesi, nitelikli tesis yatırımları ile bölgenin uluslararası alanda tanıtımını attırmak amacıyla ilgili kurumlarla iş birliklerinin yapılmasını kapsıyor." ifadelerinde bulundu.

 “Nevşehir İli Turizm Master Planı Protokolü”, Nevşehir Valisi Ali Fidan, Kapadokya Alan Başkanı Birol İnceciköz ve Kapadokya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Ali Karasar’ın katıldığı törenle imzalandı.

‘Nevşehir Turizm Master Planı’nın detayları belli oldu

Nevşehir’in de ana hedefleri arasında, Türkiye 2028 Turizm Stratejisi ile uyumlu olarak ülkenin doğal, kültürel, tarihi ve coğrafi değerlerini koruma-kullanma dengesi içinde Nevşehir’in turizm payının artırılması planlanıyor.

94E37960 C8Ee 4Ea0 958D F674Bd5A0E77