Eğitim-Bir-Sen, İstanbul Eyüpsultan’da bir öğrencinin saldırısı sonucu öldürülen okul müdürü İbrahim Oktugan için cuma günü iş bırakma eylemi kararı aldı. Bu karar Nevşehir'de de uygulanacak ve Sendika üyesi öğretmenler Cuma günü bütün derslere girmeyerek bu durumu protesto edecek.

Nevşehir'de öğretmenler Cuma günü iş bırakıyor.

Nevşehir Eğitim Bir Sen ve Memur-Sen Şube Başkanı Harun Öcal, "İstanbul'da yaşanan ve bir okul müdürünün ölümüyle sonuçlanan olayın ardından EĞİTİM BİR SEN olarak tepkimizi göstermek amacıyla iş bırakma eylemi kararı almış bulunuyoruz." dedi.

Kınama Mesajı Değil, Şiddet Yasası İstiyoruz!

Öcal yaptığı açıklamasında; "Eğitim çalışanlarına yönelen ve ölümle sonuçlanan saldırılar tahammül edilmez bir noktaya gelmiştir. Bu ağır sorunu 3. sayfa ve reyting haberi olmaktan çıkartmak için başta TBMM olmak üzere herkesi göreve çağırıyoruz. Perşembe günü 12.00’de sendikamız önünde “Kınama Yetmez Şiddet Yasası İstiyoruz” diye haykıracağız. Tüm eğitim çalışanlarımızı eylemimize bekliyoruz. Ayrıca, 10.05.2024 Bir Günlük İş Bırakarak, Türkiye Geneli Basın Açıklaması yapacağız" dedi.