Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Avanos Güzel Sanatlar Meslek Yüksekokulu tarafından,  Türkiye’nin farklı üniversitelerinden 12 akademisyenin katılımlarıyla 'Seramik Tuz Pişirimi Çalıştayı Sergisi’ açıldı.

 Seramik Eserler Tuz Fırında 1280 Derecede Pişirildi

NEVÜ Avanos Güzel Sanatlar Meslek Yüksekokulu koordinatörlüğünde Avanos Güzel Sanatlar MYO El Sanatları Bölümü, NEVÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik ve Cam Bölümü, Selçuk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi, Adıyaman Üniversitesi ve Konya Selçuklu Belediyesinden gelen öğretim elemanlarının katılımları ile Avanos’ta 2-3 Mayıs tarihlerinde “Seramik Tuz Pişirimi Çalıştayı” gerçekleştirildi.

Çalıştay sonunda ortaya çıkan eserler Avanos Seramik Fırın parkında yer alan tuz fırınında ‘Alternatif Seramik Pişirim Yöntemiyle’ odun yakıt kullanılarak 8 saat süre ve 1280 derecede pişirildi. Tuz fırınında bir gün soğuması beklenen eserler daha sonra fırından çıkarıldı.

Eserler Sanatseverlerle Buluşturuldu

Türkiye’nin farklı üniversitelerinden 12 akademisyenin katılımlarıyla düzenlenen 'Seramik Tuz Pişirimi Çalıştayı’nda ortaya çıkan eserler açılan sergiyle sanatseverlerle buluşturuldu.

NEVÜ Vali Şinasi Kuş Kültür ve Kongre Merkezi Fuaye Alanı’nda düzenlenen serginin açılışına; NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin,  Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Göksel Şimşek, Avanos Güzel Sanatlar MYO Müdürü Öğr. Gör. Bahadır Cem Erdem, üniversitenin akademik ve idari personeli, öğrenciler ve sanatsever davetliler katıldı.

Serginin açılışında konuşan NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, NEVÜ olarak öğrencilerin eğitim öğretim faaliyetleri ve bilimsel çalışmaların yanı sıra, kültürel ve sanatsal etkinliklere de büyük önem veren bir üniversite olduklarını söyledi. Bu tür sanatsal ve kültürel faaliyetlerin üniversitenin dışarıya açılan penceresi olduğunu belirten Aktekin, özellikle farklı şehir ve üniversitelerden gelen sanatçıları ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade ederek, eserleri bulunan akademisyen sanatçıları tebrik etti. 

Katılımcılar eşliğinde sergide yer alan eserleri gezerek bilgi alan Rektör Aktekin, sergi sonunda eserleri bulunan sanatçı akademisyenlere belgelerini verdi.

Sergi, 05 Mayıs 2024 Pazar gününe kadar NEVÜ Vali Şinasi Kuş Kültür ve Kongre Merkezi Fuaye Alanı’nda açık olacak.