Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, Nevşehir merkez 15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi tarafından düzenlenen söyleşi programında öğrencilerle buluştu.

NEVÜ Rektör Danışmanı Prof. Dr. Seydi Battal Gazi Karakoç, 15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi Müdürü Mehmet Gündüz, öğretmenler ve öğrencilerin hazır bulunduğu söyleşi programına konuk olan Rektör Prof. Dr. Semih Aktekin, üniversitenin kurumsal yapısı, akademik ve idari ünvanların niteliği, bilimin önemi, bilimsel branşların özellikleri gibi konularda öğrencilere bilgi vererek kendi eğitim ve kariyer hayatıyla ilgili deneyimlerini paylaştı.

Söyleşi programında NEVÜ’nün sahip olduğu bölüm, program ve öğrencilere sunduğu imkânlara da değinen Rektör Prof. Dr. Semih Aktekin, bir yükseköğretim kurumu olarak gençlerin tüm insanlığın geleceğine yön verecek bilgili, donanımlı ve vicdan sahibi bireyler olarak yetişmeleri için çalıştıklarını söyledi.

Uluslararasılaşmanın önemini de vurgulayarak uluslararası deneyimlerin öğrencilerin kariyerlerine çok değerli katkılar sunduğunu belirten Aktekin, öğrencilerin kendilerine hedefler belirlemeleri, bunun için de planlı ve disiplinli bir çalışma gerçekleştirmeleri gerektiğini ifade etti. Kişisel gelişim için derslerin yanı sıra sosyal ve kültürel etkinliklere katılmanın önemini de vurgulayan Aktekin, okuyan, araştıran ve sorgulayan bireyler olmanın kişisel gelişim için temel teşkil ettiğini kaydetti.

Etkileşimli şekilde gerçekleşen söyleşi programı öğrencilerden gelen soruların Rektör Aktekin tarafından cevaplanmasıyla tamamlandı.