Nevşehir'in Gülşehir ilçesine bağlı Şahinler köyünde su ve bozuk arazi yolları sorunu çözüldü.

Şahinler köyü muhtarı Mustafa Aydın FİB Haber Merkezine şu açıklamarda bulundu; "31 Mart yerel seçimler öncesi söz verdiğimiz üzere köyümüzde yüksek fiyattan su kullanımı ilk çözmemiz gereken sorunlardan birisiydi.

Bu kapsamada asma mevkisinde faaliyette olan su kuyumuzdan depoya aktarılan suyun elettirik maliyetini azaltmak için köylümüz hayır severlerinden Mustafa Gürbüz'ün rahmetli oğlu Hakan Gürbüz hayrına maliyetini karşıladığı güneş enerji panelini köyümüze kazandırdık.

Bu panelle birlikte köyümüz su tüketiminde ücretli elektrik kullanımı en az seviyeye indirip devraldığımızda ton ücreti 4 lira olan su ücretinde %50-60 bir azalma olacagını öngörüyoruz.

Yine su kuyumuzu besleyecek olan bir diğer kuyuyu kepir mevkisine köyümüz hayır severlerinden Sebahattin Taşova rahmetli babası Recep Taşova'nın hayrına maliyetini karşılayarak açtırmıştır.

Yeni açılan kuyumuza köyümüze ait elektrik panelleri kurdurulmuş olup yeni kuyumuzda faaliyete girmiştir.

Su kullanımındaki yüksek ücret sorunu gibi köyümüz arazi yollarındaki bozukluk uzun yıllardır düzeltilmiyordu. Harman sezonu gelmeden yapılması aciliyet taşıyan sorunlarınızdan birisiydi. Girişimlerimizle yollarımız hem kepçe ile düzeltilip hem de kumlama çalışması yapıldı.

Yol çalışmalarımızda bizlere her zaman yanımızda olduğunu hissetiren ve konuyla yakinen ilgilenen Nevşehir İl Özel İdare Genel Sekreterimiz sn. Kamil Duru'ya şahsım ve köyümüz adına teşekkür ediyorum. 

Seçimden önce belirttiğimiz öncelikli sorunlarımızı kısa sürede çözmek için çabalıyoruz. Bu süreçte köyümüz için elini taşın altına koyan hayır severlerimize ve ihtiyar heyetimize gönülden teşekkür ederim. Daha önce de beyan ettiğim üzere muhtarlığı ek bir meslek olarak değil hizmet aracı olarak görüyor köyümüz için elimizden geleni yapmaya gayret ediyoruz" dedi.