Pençe Kilit Harekât Bölgesi'nde görevi esasında yıldırım düşmesi sonucu şehit olan Nevşehirli Piyade Uzman Çavuş Sait Toktaş (27), doğum yeri olan memleketi Nevşehir’in merkez ilçeye bağlı Boğazköy'de toprağa verildi.

Şehit Piyade Uzman Çavuş Sait Toktaş için Nevşehir merkeze bağlı Boğaz köyündeki Merkez Camisi'nde tören düzenlendi.

İl Müftüsü Kazım Güzel’in kıldırdığı cenaze törenine Nevşehir Valisi Ali Fidan, AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Süleyman Özgün, Emre Çalışkan, Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ebubekir Gizligider, Kara Kuvvetleri Komutanlığı Lojistik Komutanlığı Kurmay Başkanı Tuğgeneral Veli Doğan, Nevşehir Cumhuriyet Başsavcısı İsmet Çınar, Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Bahittin Murat Yakın, Nevşehir Emniyet Müdürü Ali Loğoğlu, İl Genel Meclis Başkanı Serkan Feralan, İl Özel İdare Genel Sekreteri Kamil Duru, ilçe ve belde belediye başkanları, AK Parti İl Başkanı Ali Kemikkıran, CHP İl Başkanı Bülent Yumuş, MHP İl Başkanı Ali Akkoç, Şehit Sait Toktaş'ın ailesi ve yakınları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Nevşehirli Şehit Piyade Uzman Çavuş Sait Toktaş (27)'ın cenazesi, kılınan namazın ardından köy mezarlığında gözyaşları içerisinde toprağa verildi.

Taziye evinde okunan Kur'an'ı Kerim ve yapılan duaların ardından şehit ailesine Nevşehir Valisi Ali Fidan tarafından Türk Bayrağı teslim edildi. 

Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı, ardından 27 yaşında ve bekar olan şehidin ailesine baş sağlığı dileyerek, taziyelerini iletti. Arı: “Şehidimize Allah’tan rahmet, ailesi, sevenleri ve tüm milletimize baş sağlığı diliyorum” dedi.

Edc56Ced 10Ab 4B20 8F16 53C4B5A7B9Ba