Sokak köpekleri Nevşehir'de kümeslere dadandı. Dün Uçhisar'da 17 tavuğun telef edilmesinin ardından bugün de aynı olayın bir benzeri Çat kasabasında yaşandı.

Başıboş sokak köpekleri kümesteki tavukları telef etti

Nevşehir'in Çat kasabasında kümese giren başıboş sokak köpekleri, 14 tavuğu telef etti. Yumurta toplamak için kümese gelen vatandaşımız gördüğü manzara karşısında şoke oldu.

Bu sefer de 14 tavuğu telef etti

Edinilen bilgilere göre, Nevşehir'in merkez ilçeye bağlı Çat beldesi 15 Temmuz mevkiinde bulunan bir bağ evinin bahçesindeki kümese giren başıboş sokak köpekler, 14 tavuğu telef etti. Tavuklarını yemlemek için sabah saatlerinde kümese gelen vatandaşımız gördüğü manzara karşısında şoke oldu.

Yaşadıklarını FİB Haber Merkezine anlatan bağ evi sahibi Önder Ünal, Tavukları yerde cansız vaziyette gördüğünü belirterek, “Sahipsiz başıboş sokak köpekleri kümesimizi çevreleyen örülü teli parçalayarak içeriye girmişler. Kümese baktığımda içerisindeki tavukların da yerde yattığını, bazılarının kafasının olmadığını, bazılarının da vücudunun parçalandığını gördüm. Köpeklerin saldırısında 14 tane tavuk ölmüş, Bu köpekler burada başıboş vaziyette sürekli gezen köpekler. Bu başı boş köpeklere bir çare bulunsun istiyorum. Bağ evinde tavuk besleyen vatandaşlarımızda dikkatli olsun önlemini alsınlar. Bizim başımıza gelen onların da başına gelmesin. Yetkililerden başıboş köpekler için önlem almalarını istiyorum” ifadlerind ebulundu.