Ülkemizde gerçekleştirdiği organizasyonlarla spor turizmine büyük katkı sağlayan ve bu yıl 11. si gerçekleştirilecek olan, Salomon Cappadocia Ultra-Trail etkinlikleriyle ilgili yerel basın mensuplarına bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Nevşehir Valisi Ali Fidan ve Ürgüp İlçe Kaymakamı Mesut Tabakcıoğlu, 73 ülkeden 2 Bin 408 sporcunun katılımıyla gerçekleştirilecek olan ve Ülkemizin en yüksek katılımlı spor etkinliklerinden olan 11. Uluslararası Salomon Cappadocia Ultra-Trail öncesinde Ürgüp’te düzenlenen basın toplantısına katıldı.

VALİ FİDAN: HER YIL ORGANİZASYON BÜYÜYEREK DEVAM EDİYOR

Nevşehir Valisi Ali Fidan, düzenlenecek organizasyona 73 ülkeden sporcunun katıldığını ifade ederek, “Olağanüstü doğal güzellikleri ve eşsiz tarihi ile UNESCO Dünya Mirası Listesinde yer alan kadim şehrimizin güzide bölgesi Kapadokya’da gerçekleşecek olan 11’incisi Uluslararası Salomon Cappadocia Ultra Trail organizasyonuna ev sahipliği yapmanın ve değerli sporcularımızı kentimizde ağırlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Peribacaları, kayalara oyulmuş yerleşim yerleri, açık hava müzeleri ve yeraltı şehirleriyle her yıl milyonlarca yerli ve yabancı turiste ev sahipliği yapan ilimiz, her yıl turizm, tanıtım, kültürel ve spor gibi birçok alanda çeşitli organizasyonlarla adından söz ettirmeyi başarıyor.  Bölgemizde böyle nitelikli organizasyonların olmasından çok memnunuz. Bölgemiz adına önemli bir yeri olan, bu yıl 11’incisi düzenlenecek etkinliğe, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Ürgüp Kaymakamlığı, Ürgüp Belediyesi, Türkiye Atletizm Federasyonu ile Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı’nın yanı sıra Nevşehir Valiliği olarak bu tür organizasyonların her zaman destekçisi olduğumuzu ayrıca belirtmek isterim. Organizasyonda emeği geçen kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyorum. Her yıl organizasyon büyüyerek devam ediyor. Katılımcılara teşekkür ediyorum” dedi.

Vali Fidan, toplantı sonrası 18-20 Ekim tarihlerinde İlimizde düzenlenecek 11. Uluslararası Salomon Cappadocia Ultra-Trail basın toplantısı sonrası Ürgüp Cumhuriyet Meydanı’nda kurulan EXPO alanlarındaki stantları ziyaret etti.

11. Uluslararası Salomon Cappadocia Ultra-Trail başlıyor. 

Bu yıl 11’nci kez düzenlenecek Salomon Cappadocia Ultra-Trail, 19-20 Ekim 2024 tarihlerinde koşulacak.

73 ÜLKEDEN 2 BİN 368 SPORCU

Parkurlarıyla adından söz ettiriren Salomon Cappadocia Ultra Trail, üst düzey rekabet imkanı sunacak. Organizasyon, Salomon Cappadocia Ultra-Trail 119K, Salomon Cappadocia Medium-Trail 63K, Salomon Cappadocia Short-Trail 38K’lık parkurlarda gerçekleşecek. Bu sene yarışa 73 ülkeden 2 bin 368 sporcu kayıt yaptırırken yarın ise katılımcılara geç kayıt imkanı sunulacak. 119K’lık parkura 233, 63K’lık parkura 565, 38K’lık parkura 1147 sporcu kayıt yaptırdı.
Ayrıca kadın ve erkek sporculardan oluşan, kurumsal takımların yer aldığı Team Games yarışlarında ise toplam 423 sporcu mücadele edecek.