Nevşehir ve Türkiye’nin vatanın bağımsızlığı söz konusu olduğunda, hainlere karşı neler yapabileceğini tüm dünyaya gösterdiği 15 Temmuz 2016 gecesi, Nevşehir Valiliği'nin düzenlediği etkinlikte bir kez daha yad edildi.

Milletin yazdığı şanlı destanın 8. yıldönümünde, Hükümet Konağı önünü dolduran 7'den 77'ye binlerce Nevşehirli, dillerde tekbirler, ellerde bayraklar, tek ses, tek yürek "Unutmadık, unutturmayacağız!" dedi.

Programda kadın erkek, genç yaşlı, binlerce Nevşehirli Hükümet Konağı önündeki alanı doldurdu. Nevşehir Ticaret Borsası vatandaşları aşure, Ticaret ve Sanayi Odası da börek ikramlarıyla karşıladı. Saat 00.13'te okunan selâlara kadar alanı terk etmeyen vatandaşlar, ellerinde Türk bayraklarıyla "Türkiye Aşkına" tekbirler getirdiler, marşlar okudular ve milli birlik ve beraberliğin en güzel görüntülerini sergilediler.

NEVŞEHİR 15 TEMMUZ'DA YİNE TEK SES, TEK YÜREK: UNUTMADIK, UNUTTURMAYACAĞIZ!

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nün 8. yıldönümü tüm yurtta olduğu gibi Nevşehir’de törenlerle anıldı.

Nevşehirliler 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nün yıldönümünde 8 yıl önce olduğu gibi yine meydanlarda aynı ruh ve heyecanla bir araya geldi.

Nevşehir Valiliği Hükümet Konağı önünde düzenlenen programa Vali Ali Fidan, AK Parti Nevşehir Milletvekili Süleyman Özgün, Belediye Başkanı Rasim Arı, Adalet Komisyonu Başkanı Ali İhsan Tabak, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, Garnizon komutanı Murat Yakın, Emniyet Müdürü Ali Loğoğlu, İl Müftüsü Kazım Güzel, Vali Yardımcıları, Belediye Başkanları, Nevşehir Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Salaş, Daire Müdürleri, Kurum amirleri, Siyasi parti temsilcileri, STKlar, AK Parti İl Başkanı Ali Kemikkıran, MHP İl Başkanı Ali Akkoç, il protokolü ve çok sayıda vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan programda Kur'an-ı Kerim okundu.

“TÜRK MİLLETİNİN TOPYEKUN ŞAHLANIŞIDIR”

Nevşehir Valisi Ali Fidan, programdaki açılış konuşmasında, 15 Temmuz hain darbe girişiminin 8’nci senei devriyesi olduğunu aktardı. 

Vali Fidan konuşmasında şunları ifade etti;

"Toplumların tarihlerinde asırlar boyu unutulmayacak, nesiller boyu dilden dile bir destan gibi anlatılacak dönüm noktaları vardır. Aziz Milletimiz, yüreğindeki imandan aldığı güçle 15 Temmuz 2016 günü akşam güneş batarken başlayan darbe girişimini sabah güneşin doğuşuyla akamete uğratarak işte böyle bir destan daha yazmıştır.

Suret-i Haktan görünerek yıllarca insanımızın imkân ve değerlerini istismar eden FETÖ; 8 yıl önce bugün, vatanımıza, istiklal ve istikbalimize kasteden hain bir teşebbüste bulunmuştur. Tarih boyunca nice ihaneti; feraset, cesaret ve fedakarlığı ile aşan Milletimiz, Allah’ın yardımıyla bu işgal girişimine de geçit vermemiştir.

Bugün hain darbe girişiminin 8. yılında, milletimizin demokrasi zaferini kutlamak; vatan, millet, devlet ve bayrak uğruna gözlerini kırpmadan canlarını feda eden Aziz şehitlerimizi bir kez daha rahmetle yad etmek, kahraman gazilerimize olan şükran duygularımızı ifade etmek üzere bir araya gelmiş bulunuyoruz.

15 Temmuz gecesi, şanlı tarihimizin en büyük destanlarından biri olarak hafızalara kazınmıştır. O gece, FETÖ ihanet şebekesinin milli birlik ve kardeşliğimize kasteden hain saldırısı, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın güçlü liderliğinde; dünyada eşi benzeri görülmemiş bir cesaret gösteren necip milletimiz başta olmak üzere; vatanına ve bayrağına sadık, şerefli Türk Silahlı Kuvvetleri ve Emniyet Mensuplarımızca püskürtülmüştür. Milletimiz verdiği eşsiz mücadele ile iradesinden ve bağımsızlığından asla taviz vermeyeceğini bir kez daha göstermiştir.

Yaklaşık yarım yüzyıl boyunca, Ordumuzun ve devletimizin diğer stratejik kurumlarının içine bin bir hile ile sızan FETÖ ihanet çetesi ve destekçilerine karşı; yaşlısıyla genciyle, kadınıyla erkeğiyle elde edilen bu demokrasi zaferi, Milletimizin yüreğindeki imanın ve vatan aşkının bir tezahürüdür.

Türk Milleti, 15 Temmuz’da sergilediği onurlu duruşuyla, sıradan bir topluluk değil, kelimenin tam anlamıyla bir Millet olduğunu ve bu tür alçakça ihanet teşebbüslerine bundan sonra da asla geçit vermeyeceğini tüm dünyaya ilan etmiştir.

Bizler, 15 Temmuz’da sadece kanlı ve kalleş bir darbe teşebbüsünü püskürtmekle kalmadık, aynı zamanda milletçe nesilden nesile, şanla, şerefle, gururla anlatılacak büyük bir destan yazdık.

Milli iradenin tankla, topla, tüfekle, sivillerin üzerine bomba yağdıran uçaklarla teslim alınamayacağını tüm cihana deklare ederek, Türkiye'nin geçilmez olduğunu yeniden hatırlattık.

Millet olarak ihanete nasıl karşı konulacağını, nasıl birlik olunacağını, nasıl tek yürek haline gelineceğini tüm dünyaya gösterdik. Her yaştan, her inançtan, her siyasi görüşten, her düşünceden insanın, bağımsızlığı söz konusu olunca bir gecede nasıl kenetlenebileceğini ortaya koyduk.

15 Temmuz millet olarak bizim iftihar tablomuzdur, onurlu duruşumuzdur, şeref madalyamızdır. 15 Temmuz milli iradenin taçlandığı istiklal beyannamesidir.

O gece ölümü öldüren, korkuyu korkutan bu Aziz Milletin mensubu olmak bizim en büyük gurur kaynağımızdır.

Bizler bu gece, bir taraftan milletimizin kazandığı muhteşem zaferi anarken, diğer taraftan da darbe girişimini iman dolu göğsüyle durduran, çıplak elleriyle tanka, topa karşı duran, meydan okuyan şehitlerimizin hüznünü yaşıyoruz.

Türkiye’nin bu en karanlık gecesini şehadetiyle aydınlatan şehitlerimiz ve kahraman gazilerimiz Milletimizin kalbine altın harflerle kazınmıştır.

Bizler millet olarak şehadeti en yüce rütbe biliriz. Şehadet mertebesine ulaşmayı dünyadaki her şeyden daha değerli ve aziz biliriz.

Şehitlerimiz, şehit ailelerimiz; bizlerin, bu aziz milletin göz bebeğidir, baş tacıdır. Vatan uğruna canını hiçe sayan Gazilerimiz bu Milletin en kıymetli neferleridir. Ebediyen de böyle olacaktır.

Bilhassa ifade etmek istiyorum ki; 15 Temmuz gecesini ve O gece Milletimize karşı yapılan ihaneti unutmamak ve unutturmamak asli vazifemizdir. Değil üzerinden 8 yıl, 80 yıl da geçse 15 Temmuz'un unutulmasına ve unutturulmasına asla izin vermeyeceğiz.

Bu milletin, kendilerine emanet ettiği silahları, tankları, uçakları kendi milletine doğrultarak hıyanet eden ve vatan evlatlarının kanını akıtan alçaklara olan öfkemizi daima diri ve dinç tutacağız. Hiçbir sinsi senaryonun birlik ve beraberliğimizi bozmasına, Türkiye Yüzyılında Ülkemizin hedefleri ve idealleri doğrultusunda, kararlılıkla ilerleyişinin engellenmesine müsaade etmeyeceğiz.

FETÖ başta olmak üzere yurt içinde ve yurt dışında bağımsızlığımıza, birlik ve beraberliğimize kasteden tüm terör örgütleriyle ve onların yerli ve yabancı işbirlikçileriyle mücadelemiz, son terörist etkisiz hâle getirilene kadar devam edecek. Mücadelemizi, tüm gayretimiz ve kararlılığımızla sürdüreceğiz.

Unutulmamalıdır ki; bugün bile halen devam eden tehditler, milletimizi ve devletimizi hedef alan hain saldırı ve tuzaklara karşı, birlik, beraberlik ve sağduyu içerisinde hareket etmek, her zamankinden daha da büyük önem taşımaktadır.

Bizi bölmek isteyenler, bizi birbirimize düşürmek isteyenler, her seferinde acı bir yenilgiyi tattılar, inşallah bundan sonra da tatmaya devam edecekler. 

Sözlerime son verirken; bu anlamlı geceye katılımlarınızdan dolayı siz kıymetli misafirlerimize ve emeklerinden ötürü değerli mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.

15 Temmuz gecesini cesaret ve kahramanlıklarıyla zafere dönüştüren Necip Milletimizin ve o gece meydanları doldurarak ihanete geçit vermeyen siz kıymetli Nevşehir’li hemşehrilerimin 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü‘nü kutluyorum.

Aziz Şehitlerimizi rahmetle anıyor, kahraman gazilerimize sıhhat ve afiyetler diliyorumCenab-ı Hak bir daha Aziz Milletimize böyle ihanetler yaşatmasın, güzel Ülkemizi bu tür tehditlerle sınamasın.

Birliğimizi, beraberliğimizi daim eylesin. Devletimizi ve Milletimizi ilelebet payidar kılsın! Hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum." dedi.

Etkinlikte konuşan AK Parti Nevşehir Milletvekili Süleyman Özgün ise şöyle konuştu; 

"Bugün burada, milletimizin istiklal ve istikbaline kasteden hain darbe girişiminin 8.yıl dönümünde, demokrasimize sahip çıkmak ve bu uğurda canını feda eden kahramanlarımızı anmak üzere toplanmış bulunuyoruz. 15 Temmuz 2016 gecesi, milletimizin tarihinde kara bir leke olarak yer almıştır. Ancak bu gece aynı zamanda, aziz milletimizin Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN liderliğinde birlik ve beraberlik içinde, demokrasiye ve milli iradeye sahip çıktığı destansı bir direnişin de sembolü olmuştur.

FETÖ terör örgütü tarafından gerçekleştirilen bu hain darbe girişimi, sadece hükümetimizi değil, milletimizin özgürlüğünü, iradesini ve geleceğini hedef almıştır. Ancak unutulmamalıdır ki, milletin iradesine zincir vurulamaz. Milletimizin feraseti, cesareti ve inancı sayesinde, bu hainler emellerine ulaşamamış, Türk milletinin gücü ve kararlılığı karşısında hüsrana uğramışlardır.

O karanlık geceyi aydınlatan, tankların, tüfeklerin ve uçakların karşısına sadece iman dolu göğüsleriyle çıkan kahraman Şehitlerimiz ve Aziz Milletimizdir. Onlar, bu vatanın yılmaz savunucuları, bu milletin kahraman evlatlarıdır. 15 Temmuz gecesi, hainlerin kurşunlarına, bombalarına ve tanklarına karşı canlarını siper eden aziz milletimiz, bir kez daha göstermiştir ki; bu topraklar, şehit kanlarıyla sulanmış, bağımsızlık aşkıyla yoğrulmuş bir vatandır.

Milletimiz o gece, meydanlarda, köprülerde, sokaklarda darbecilere karşı dimdik durarak, demokrasimize ve özgürlüğümüze sahip çıkmıştır. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla meydanlara inen milyonlarca vatandaşımız, hiçbir korku ve endişe duymadan, Milli Mücadele ruhuyla hareket etmiş ve Vatanın birliğine ve bağımsızlığına karşı yapılan bu alçak kalkışmaya tarihi bir direnişle cevap vermiştir. Bu direniş, dünya tarihinde eşi benzeri olmayan bir destan olarak yerini almıştır.

15 Temmuz’un yıldönümünde, şehitlerimizi rahmetle anarken, gazilerimize minnet ve şükranlarımızı sunuyoruz. Onların gösterdiği bu kahramanlık, hiçbir zaman unutulmayacak, nesiller boyu gururla hatırlanacaktır.

Unutulmamalıdır ki, bu millet hiçbir zaman esaret altına girmemiş, özgürlüğünden ve bağımsızlığından taviz vermemiştir. 15 Temmuz da bunun en açık ve güçlü kanıtıdır. Demokrasiye ve milli iradeye sahip çıkma kararlılığımız, her zamankinden daha güçlü ve sarsılmazdır. Milletimizin huzuru, güvenliği ve refahı için çalışmaya, Türkiye’yi muasır medeniyetler seviyesine taşımaya devam edeceğiz.

Son olarak, tüm hemşehrilerimize şunu ifade etmek istiyorum: Birlik ve beraberlik içinde olduğumuz sürece, hiçbir güç bizi yolumuzdan alıkoyamayacak, hiçbir hain plan bizi hedeflerimizden saptıramayacaktır. 15 Temmuz’un aziz hatırası önünde saygıyla eğiliyor, şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize uzun ve sağlıklı ömürler diliyorum. Allah milletimizi korusun, devletimizi ebediyen yaşatsın.Hepinize saygılarımı sunuyorum." dedi.

Programda daha sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşması alanda kurulan dev ekrandan vatandaşlara izlettirildi.

Okunan Hatm-i Şeriflerin duasının yapılmasının ardından, saat 00.13’ü gösterdiğinde Nevşehir genelindeki tüm camilerden, 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle İlimiz genelindeki 509 Camii'den eş zamanlı selalar okunması ve İl Müftümüz Kazım Güzel tarafından dua edilmesi ile sona erdi.