Nevşehir'de Bugün

3. Kapadokya Geleneksel Okçuluk Festivali yapıldı

200’e yakın sporcunun katıldığı 3. Kapadokya Geleneksel Okçuluk Festivali Nevşehir'in Uçhisar beldesinde yapıldı. Uçhisar Kalesi civarında gerçekleşti.

3. Kapadokya Geleneksel Okçuluk Festivali, Gökbörü Geleneksel Spor Kulübü öncülüğünde Nevşehir Valiliği, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ), Nevşehir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Uçhisar Belediyesi ve Türkiye Geleneksel Türk Okçuluk Federasyonu Nevşehir İl Temsilciliği iş birliği ile Kapadokya Bölgesi’nin eşsiz coğrafi güzellikleri arasında Uçhisar Kasabası’nda yapıldı.

Türkiye’nin 11 farklı ilinden 120 sporcunun katıldığı ve yoğun ilgi gösterdiği “3. Kapadokya Geleneksel Okçuluk Festivali” Uçhisar Kalesi önünde şehitler için saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşı ile başladı.  Nevşehir Jandarma At ve Köpek Eğitim Merkezi Komutanlığı (JAKEM) bünyesindeki geleneksel atlı okçular ile geleneksel kıyafetli sporcuların katıldığı bölgede beğeni ve ilgiyle izlenen kortej yürüyüşü sonrasında sporcular gruplar halinde yarışma alanına giderek oklarını uçurdu.

Tarihi Uçhisar Kalesi’nin altında Cevizli Mevkii’nde gerçekleştirilen yarışmada sporcular 13 farklı hedefe toplamda 10 binin üzerinde ok uçurdu. Yarışma boyunca bölgeyi ziyaret eden yerli ve yabancı turistler de sporculara yoğun ilgi gösterdi. 

NEVÜ’yü Gururlandıran Dereceler

3. Kapadokya Geleneksel Okçuluk Festivali’n de sporcu ve görevli olarak yer alan NEVÜ Okçuluk Kulübü kemankeşlerinden Amina Narova yarışma başarılı bir performans sergileyerek ‘Büyük Kadınlar’ kategorisinde üçüncü oldu. NEVÜ bünyesinde faaliyetlerine devam eden Gökbörü Geleneksel Spor Kulübü kemankeşlerinden Orhan Yalçınkaya ‘Minikler’ birincilik, Burak Akpınar ‘Minikler’ ikincilik, Boran Baki Dönmez ‘Gençler’ birincilik, Vildan İsmet Yöndemli ise ‘Yetişkin Kadınlar’ kategorisinde ikincilik derecesi aldı.

Yarışma sonrası yapılan ödül törenine Nevşehir Vali Yardımcısı Mücahit Öztürk, NEVÜ Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selçuk Akpınar ve Uçhisar Belediye Başkanı Abdullah Çamcı katıldı. Yarışma derece alan sporculara ödüllerinin verilmesi sonrasında hatıra fotoğrafları çekimleri ile sona erdi.

Haber:Sedat Tapan