DNA testi ile biyolojik babasını yıllar sonra öğrenen Nevşehirli genç kadın mutluluğunu Nevşehir Adliye önünde davul zurna ile kutladı.

32 yıl önce Nevşehir'de cami avlusuna bırakılmıştı!

1992 yılının Mart ayında Nevşehir'de Lale Camii'nin önüne pembe kundağa sarılı olarak terk edilmiş bir bebek bulundu. Kundakta bırakılan notta "kızımın adını Kader koyun" yazılıydı.

Romanlara, filmlere konu olacak yaşanmış bir hikaye idi onun ki...

Soğuk bir kış günü camiye bırakıldıktan sonra bulunarak yurda götürülen bebek daha sonra hiç çocukları olmayan bir aile tarafından evlatlık edindi. 8 yaşına girdiğinde kendisini büyüten anne hayatını kaybetti. Ortaokula gittiği yıllarda henüz 12 yaşlarında iken evlatlık edindiğini öğrendi. Kendi imkanlarıyla yıllarca ailesini aradı. 

Aradan yıllar geçti o bebek artık yetişkin bir genç kadındı ve Ayşe N. ailesini aramaya başladı. En son 2015 yılında Müge Anlı'ya çıkarak ailesinin bulunması için yardım istemişti.

AİLESİNİ ARANIYORDU DNA TESTİ SONUCU BELLİ OLDU!  

Nevşehir Adliyesi önünde davul zurnayla kutladı

Nevşehir'de yaşayan Ayşe N. isimli bir vatandaşımız FİB Haber Merkezine yaptığı açıklamasında; "2015 yılında Müge Anlı programına ailemi bulmak için çıktım. Daha 1 saatlikken cami avlusuna atılıp orada cemaat tarafından bulundum. DNA testi yaptırdım ve Müge Anlı sayesınde ailemi buldum. Annemin öldüğünü ve babamın da kim olduğunu öğrendim. DNA testi sonuçlanınca adak adamıştım adliye de davul zurna çaldırcam diye. Şuan  çok mutluyum avukatlarım ve yanımda olan herkese çok teşekkür ederim adalet 32 yıl sonra yerini buldu. Çok şükür ailemi buldum babamın kim olduğunu öğrendim ve davul zurna çaldırarak bu mutluluğumu taçlandırdım" dedi.

Editör: İbrahim UYSAL