Eski İYİ Parti Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu’nun liderliğinde kurulacak yeni partinin Nevşehir İl Başkanı kim olacak? Nevşehir'de bu sorunun yanıtı büyük bir merakla bekleniyor. İşte detaylar…

Yavuz Ağıralioğlu’nun Kuracağı Partinin Nevşehir İl Başkanının Açıklanması Bekleniyor

Büyük Birlik Partisi ve İYİ Parti’de uzun yıllar siyaset yapan Yavuz Ağıralioğlu, geçtiğimiz yıl İYİ Parti’den istifa etmişti. Uzun zamandır parti kurma çalışmaları için STK’lar başta olmak üzere çeşitli kurum ve kuruluşların temsilcileri ve gönüllüleri ile bir araya gelen Yavuz Ağıralioğlu, henüz partinin ismi ve kurucu kadrosuyla ilgili ayrıntıları açıklamasa da 29 Ekim 2024’te partinin tanıtım toplantısını düzenleyeceğini duyurdu.

Yeni siyasi partinin Türkiye genelinde teşkilatlanma çalışmalarını hızla sürdürdüğü, yoğun ilgi ve teveccühle karşılandığı ve kısa sürede önemli adımlar attığı bilinmektedir. Geçtiğimiz günlerde kurulacak partinin Düzce, Sakarya, Kayseri ve Sinop il başkanları atanmıştı ve il başkanlarının parti yapılanmasını yönetmesi ve yerel çalışmalara liderlik etmesi görevi tevdi edilmişti.

Alınan haberlere göre Yavuz Ağıralioğlu'nun partisi, diğer illerdeki teşkilatlanma çalışmalarını da hızla tamamlamaya çalışıyor.  Bu çerçevede, Nevşehir İl Başkanlığı için de farklı isimlerin genel merkez ile görüşmeler yaptığı, ancak iş insanı ve Nevşehir Belediye Meclis Üyesi Kasım Kaynar’ın il başkanlığı için çalışmalarını tamamlayarak genel merkeze listesini sunduğu belirtiliyor. Uzun süredir şehirde STK’lar ve Yavuz Ağıralioğlu gönüllüleri ile temaslarda bulunan Kasım Kaynar’ın listesinde her kesimden ve meslek grubundan güçlü bir yerel kadroya yer verdiği ve rakiplerine karşı çok güçlü olduğu kulislerde konuşuluyor. Süreci hızlı yöneten ve kurulacak partinin aradığı profildeki kadroyla yola çıkan Kasım Kaynar’ın il başkanı olarak çok yakında görevlendirilmesi beklendiği belirtiliyor.

Yeni partinin, Türk siyasetinde önemli bir rol üstlenmesi bekleniyor ve Yavuz Ağıralioğlu’nun liderliğinde güçlü bir siyasi hareket olarak sahneye çıkması hedefleniyor.