Siyaset

AK Parti Nevşehir İl Başkanlığı için temayül yoklaması!

İl Başkanı Ali Kemikkıran’ın görevini tamamladığı açıklamasının ardından boşalan AK Parti Nevşehir İl Başkanlığı için parti binasında temayül yoklaması yapıldı.

AK Parti'de İl Başkanı Ali Kemikkıran’ın görevini tamamladığı açıklamasının ardından boşalan İl Başkanlığı için parti binasında temayül yoklaması yapıldı.

Temayül yoklamasında İl yönetimi, merkez ilçe yönetimi, il Kadın Kolları yönetimi, il Gençlik Kolları yönetimi, İl Genel Meclis Üyeleri ve belediye meclis üyeleri oy kullanarak yeni İl Başkanı kim olsun sorusuna cevaben 3'er isim yazdılar.

Temayül önce istişare ve değerlendirme toplantısı yapıldı.

AK Parti'de İl Başkanı, merkez ilçe başkanı, ilçe başkanları, belediye başkanlarından da yeni İl Başkanı kim olsun diye görüşleri alındı. Ayrıca milletvekillerinden de görüş alınacak. 

Temayülden çıkacak sonuca göre belirlenecek 3 isim için 20 Eylül 2024 Cuma günü Ak Parti Genel Merkezi bir karar verecek. Aynı gün Ak Parti Nevşehir İl Başkanı'nın açıklanması bekleniyor.

AK Parti Nevşehir İl Başkanı Ali Kemikkıran; "İl Başkanlığımızdayız. Genel Merkez Teşkilat Başkanlığı İç Anadolu Bölge Koordinatörümüz Ali Taylan Öztaylan, Nevşehir Koordinatörlerimiz Selman Oğuzhan Eser ve Melek Şimşek ile İl Yönetimimiz, Kadın Kollarımız, Gençlik Kollarımız, Merkez ilçe yönetimimiz, Belediye Meclis üyelerimiz ve İl Genel Meclis üyelerimizle birlikte istişare ve değerlendirme toplantımızı gerçekleştirdik." dedi.

Ak Parti Genel Merkez Teşkilat Başkanlığı İç Anadolu Bölge Koordinatörü ve Balıkesir Milletvekili Ali Taylan Öztaylan; "Genel Merkez Teşkilat Başkanlığı İç Anadolu Bölge Koordinatörlüğü olarak teşkilat çalışmalarımız kapsamında Karaman Milletvekilimiz Sayın Selman Oğuzhan Eser ve MKYK Üyemiz Melek Şimşek ile birlikte Nevşehir’deyiz." dedi.

Ali Kemikkıran’ın Genel Merkez Teşkilat Başkanlığıyla yapmış olduğu istişareler neticesinde görevini tamamladığı açıklamasının ardından AK Parti Nevşehir’in yeni il başkanın 20.09.2024 Cuma günü belli olması bekleniyor.