Belediye Başkanlığı aday adaylığı başvuru süreci sona eren Adalet ve Kalkınma Partisi il Başkanlığında temayül yoklaması bugün başladı. Eski Gümrük ve Ticaret Bakanı, AK Parti Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci'nin katılımıyla Nevşehir Belediyesi Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi’nde başlayan temayül yoklaması il, ilçe ve belde belediye başkanlarını kapsayacak.

AK Parti Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci başkanlığında komisyon üyeleri MKYK Üyesi Betül Altınsoy, Tekirdağ Milletvekili Mestan Özcan, Kadın Kolları MKYK Üyesi Zerrin Arslan Yerinde ve Gençlik Kolları MKYK Üyesi Ebubekir Akbina'nın katılımlarında düzenlenen Temayül yoklamasına AK Parti Nevşehir İl Başkanı Ali Kemikkıran, İlçe Başkanı Av. Murat Özkaya, Kadın Kolları Başkanı Elife Çelebi, Gençlik Kolları Başkanı Haluk Köybaşı,  Teşkilat Başkanı Serhat Sonugelen, partililerle, Nevşehir'den merkez ve ilçe Belediye Başkan aday adayları katılıyor.

Sabah basına kapalı olarak başlayan temayül yoklaması öğlen saatlerinden itibaren açık olacak. Oylamalar internet üzerinden gerçekleşecek ve sonuçlar anında Genel merkeze ulaşacak.

AK Parti Nevşehir’de temayül yoklamasını Eski Gümrük ve Ticaret Bakanı, AK Parti Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci başkanlığındaki komisyon yönetiyor.

Tüfenkci; "Nevşehir Teşkilatımızda demokrasi şölenimiz başladı. Temayül yoklamasının hayırlara vesile olmasını diliyorum." dedi.

AK Parti Nevşehir İl Başkanı Ali Kemikkıran'da; 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Seçimleri için partimizin temayül yoklamasını Komisyon Başkanımız Malatya Milletvekilimiz Bülent Tüfenkci ,  Başkanlığında komisyon üyelerimiz Tekirdağ Milletvekilimiz Mestan Özcan, Erzincan Milletvekilimiz Süleyman Karaman , AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları MKYK Üyemiz Ebubekir Akbina, AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları MKYK Üyemiz Zerrin Arslan’ın katılımları ile gerçekleştiriyoruz. Nevşehir teşkilatımıza, aday adaylarımıza ve milletimize hayırlı olsun." dedi.

Temayül sonuçları Belediye Başkan Adaylarının belirlenmesinde önemli rol oynayacak. Temayülde "Mevcut başkan devam etsin mi? Kimi aday görmek istersiniz?" soruları sorularak en doğru aday aranacak.

Nevşehir AK Parti'de temayül yoklaması bugün saat:16.00 da sona erecek.