Siyaset

AK Parti'de Nevşehir'in yeni İl Başkanı belli oluyor

AK Parti Nevşehir İl Başkanı Ali Kemikkıran’ın genel merkezin isteğiyle aday olmama kararını açıklamasının ardından gözler yeni il başkanına çevrildi.

AK Parti Nevşehir İl Başkanı Ali Kemikkıran’ın genel merkezin isteğiyle aday olmama kararını açıklamasının ardından gözler yeni il başkanı kim olacak sorusuna çevrildi.

Ali Kemikkıran’ın Genel Merkez Teşkilat Başkanlığıyla yapmış olduğu istişareler neticesinde görevini tamamladığı açıklamasının ardından AK Parti Nevşehir’in yeni il başkanın 20.09.2024 Cuma günü belli olması bekleniyor.

 AK Parti'de Yeni İl Başkanı Kim Olacak?

14 Ağustos 2001 tarihinde kurulan AK Parti' de Nevşehir, şimdiye kadar 8 il başkanı gördü. Peki Nevşehir'in 9. il başkanı kim olacak...?

AK Parti'de İl Başkanı Ali Kemikkıran’ın görevini tamamladığı açıklamasının ardından boşalan İl Başkanlığı için parti içinde yarın (19 Eylül 2024) temayül yapılacak. 

AK Parti'den temayül yoklaması için üyelere gönderilen mesaj şu şekilde; "Değerli Meclis Üyelerimiz 19 Eylül 2024 Perşembe günü saat:10.00-14:00 arası AK Parti İl Binamızda, Genel Merkez tarafından İl Başkanlığı ile ilgili Temayül Yapılacaktır. Ayrıca bireysel olarak görüş bildirmek isteyenler olursa görüşme yapabileceklerdir. Tüm meclis üyelerimizin katılım sağlaması önemli olup bilgilerinize sunarız" 

Temayül yoklamasında İl yönetimi, merkez ilçe yönetimi, il Kadın Kolları yönetimi, il Gençlik Kolları yönetimi, İl Genel Meclis Üyeleri ve belediye meclis üyeleri oy kullanacaklar ve her birinden yeni İl Başkanı kim olsun diye 3 isim yazmaları istenecek.

İl Başkanı, merkez ilçe başkanı, ilçe başkanları, belediye başkanlarından da yeni İl Başkanı kim olsun diye görüş alınacak. Ayrıca milletvekillerinden de görüş alınacak. Tabii ki sandıklar Ankara genel merkezde açılacak ve sonrasında yeni il başkanı belirlenecek.

Temayülden çıkacak sonuca göre belirlenecek 3 isim için 20 Eylül 2024 Cuma günü Ak Parti Genel Merkezi bir karar verecek. Aynı gün Ak Parti Nevşehir İl Başkanı'nın açıklanması bekleniyor.

Kimler oy kullanacak?

Yarın yapılacak temayülde, Nevşehir İl Yönetim Kurulu Üyeleri, Nevşehir Merkez İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, Nevşehir Belediye Meclis Üyeleri, İl Genel Meclisi Üyeleri, İlçe Başkanları, İlçe Kadın ve Gençlik kolları Başkanları Demokrasi ve Hakem Heyeti ile Il Disiplin Kurulu Üyeleri oy kullanacak.

AK Parti önceki dönem Nevşehir İl Başkanları sırasıyla Hasan Ünver, Zafer İnanır, A. Erdal Feralan, E. Erkut, Kazım Sunar, Mehmet Ali Tanrıver, Mustafa Rauf Yanar ve Ali Kemikkıran'dan sonra AK Parti'nin Nevşehir'de 9. İl Başkanı belli oluyor.

İşte Nevşehir'de İl Başkanı görevinde bulunan isimler;

1) Hasan Ünver

2) Zafer İnanır

3) A.Erdal Feralan

4) Ersan Erkut

5) Kazım Sunar 

6) Mehmet Ali Tanrıver 

7) Mustafa Rauf Yanar

8) Ali Kemikkıran

9) AK Parti Nevşehir İl Başkanlığına kimin geleceği ise merakla bekleniyor...

Gelin birazda nostalji yapalım: