Nevşehir’ in en seçkin öğrencilerine eğitim veren Türkiye’ in köklü ve donanımlı  kurumu Özel Altınyıldız Koleji  Fen ve Anadolu Liseleri Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Birimi tarafından 9 ve 10. sınıf öğrencilerine ‘Altınyıldızlı Olmak’ konulu, 11 ve 12. sınıf öğrencilerine ise ‘YKS Süreci’ adlı seminer düzenlendi.  

Altınyıldız Koleji Fen ve Anadolu Liseleri  Rehber Öğretmenleri Yelda ÇELİK KÜPELİ ve Fatma EKEN Eğitsel Rehberlik Seminerlerinde; öğrencilerin sosyal, duygusal ve bilişsel gelişimlerine rehberlik etmek, ihtiyaç duydukları konularda psikolojik danışmanlık desteği vermek, yeteneklerini tanımalarına yardımcı olarak potansiyellerini fark edip performansa çevirebilmelerini amaçladıklarını belirtmişlerdir.        

YKS’nin önemini ve içeriğini Rehber Öğretmenleri Yelda ÇELİK KÜPELİ ve Fatma EKEN’ den dinleyen 11 ve 12. sınıf öğrencileri, aynı zamanda düzenlenen seminerde zorlu YKS sürecine yönelik nasıl çalışmaları gerektiği ve bu süreci başarıyla tamamlamak için nelere dikkat etmeleri gerektiğini öğrendiler. Seminere katılan öğrenciler, seminer sonrasında soruları cevapsız bırakmayarak öğrencilerimizi bilgilendiren rehberlik servisine teşekkür etti.

ALTINYILDIZ KOLEJİ FEN VE ANADOLU LİSELERİ

EĞİTİMDE ZİRVENİN TEK ADRESİ