Ankara'nın Kahramankazan ilçesinde bulunan Türk Uçak Sanayii Anonim Ortaklığı (TUSAŞ) Tesisi önünde patlama meydana geldi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya yaptığı açıklamasında; "Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ. (TUSAŞ) Ankara Kahramankazan tesislerine yönelik terör saldırısı gerçekleştirilmiştir. Saldırı sonrası maalesef şehit ve yaralılarımız bulunmaktadır. Şehitlerimize Allah’tan rahmet; yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Gelişmelerden kamuoyu bilgilendirilecektir. Resmi kaynaklardan yapılacak açıklamaları dikkate alınız." ifadelerinde bulundu.

4 ŞEHİTİMİZ 14 YARALI 

İçişleri Bakanı Yerlikaya, TUSAŞ'a düzenlenen terör saldırısında 4 şehit, 3'ü ağır 14 yaralının olduğunu duyurdu.

Bakan Yerlikaya'nın açıklaması şu şekilde:

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ. (TUSAŞ) Ankara Kahramankazan tesislerine yönelik terör saldırısında 2 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Saldırıda maalesef 4 şehidimiz, 14 yaralımız var. Şehitlerimize Allah’tan rahmet; yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Bu menfur saldırıyı lanetliyorum. Son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar mücadelemiz azim ve kararlılıkla devam edecek.Lütfen resmi kaynaklardan yapılacak açıklamaları dikkate alınız."

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'ta; "Ankara'nın Kahramankazan ilçesinde bulunan Türk Havacılık ve Uzay Sanayii tesislerine düzenlenen terör saldırısını şiddetle kınıyor ve lanetliyorum. Hain terör saldırısıyla ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adli soruşturma başlatılmış olup, 1 Başsavcıvekili ve 8 Cumhuriyet savcısı görevlendirilmiştir. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum." dedi.

AK Parti Nevşehir Milletvekili Süleyman Özgün, "Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş.’nin Ankara Kahramankazan tesislerine yönelik gerçekleştirilen terör saldırını lanetliyorum. Şehitlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet; kederli ailelerimize sabırlar diliyor, yaralılarımıza yüce Rabbimden acil şifalar niyaz ediyorum. Aziz milletimizin başı sağ olsun." dedi.

AK Parti Nevşehir Milletvekili Emre Çalışkan; "Ülkemizin savunma sanayi alanında en stratejik kurumlarından biri olan TUSAŞ’ta gerçekleşen terör saldırısını lanetliyorum! Şehitlerimize Allah’tan rahmet yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Ülkemizin huzurunu baltalamaya yönelik her türlü girişimin bundan sonra da karşısında olacağız" dedi.

MHP Nevşehir Milletvekili Filiz Kılıç; Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ. (TUSAŞ) Ankara Kahramankazan tesislerine yönelik hain terör saldırısı sonucu şehadet şerbetini içen Şehitlerimize Allah’tan rahmet; yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Aziz milletimizin başı sağ olsun." dedi.

NTSO Başkanı M.Arif Parmaksız; "Ankara’da TUSAŞ tesisinde yaşanan menfur terör saldırısını üzülerek öğrendim. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum. Terörün her türlüsünü ve destekçilerini lanetliyorum. Başımız sağ olsun." dedi.

NTB Başkanı İbrahim Salaş; "Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) Ankara Kahramankazan tesislerine yönelik hain terör saldırısını lanetliyorum. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına ve milletimize başsağlığı, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Teröre ve onun destekçilerine lanet olsun" dedi.

YAYIN YASAĞI GETİRİLDİ

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Ebubekir Şahin, "TUSAŞ’ın Kahramankazan tesislerine yönelik terör saldırısı sonrasında mahkeme tarafından yayın yasağı kararı alınmıştır" açıklamasında bulundu.