Jandarma Genel Komutanlığı Asayiş Başkanı Tümgeneral Cengiz Yıldız, Assuva Uzay ve Havacılık Savunma Sanayi Başkanı Nevşehirli iş insanı Remzi Başbuğ ve beraberinde Assuva Uzay Ve Havacılık Uzay Sanayi Fahri Başkanı Murat Kalfaoğlu ve Firma Şube Müdürü Hakan Koncaoğlu'nu makamında kabul etti.

Ziyarette, yeni geliştirdikleri yerli ve milli cihaz hakkında brifing veren iş insanı Başbuğ, Tümgeneral Yıldız'a Nevşehir'de yapmayı planladıkları Drone Yer altı görüntüleme merkezi yatırımı konusunda bilgiler verdi.

Nazik ziyaretleri için  Assuva Uzay ve Havacılık Savunma Sanayi Başkanı Remzi Başbuğ ve beraberindeki heyete teşekkür eden Tümgeneral Yıldız, yapılan yatırımın hayırlı ve uğurlu olması dileğinde bulundu.

Kabulu ve destekleri için kendisine teşekkür eden Assuva Uzay ve Havacılık sanayi Başkanı Remzi Başbuğ, Ankara ziyaretleri kapsamında değerli hemşehrimiz Tümgeneral Sayın Cengiz Yıldız'ı makamında ziyaret ederek istişarelerde bulunduk. Oldukça verimli bir görüşme oldu. Hemşehrisi olmasıyla gurur duyduğumuz Jandarma Genel Komutanlığı Asayiş Başkanı Tümgeneral Sayın Cengiz Yıldız'a bizlere göstermiş olduğu ilgi ve alakadan dolayı teşekkür ederiz." dedi.

Ziyaret günün anısına Avanos toprağından yapma rapido tabak hediye takdimi, iyi dilek ve temennilerle sona erdi.

Tümgeneral (Asayiş Başkanı) Cengiz YILDIZ Kimdir?

Tümgeneral Cengiz YILDIZ, 1968 yılında Nevşehir’de doğmuştur. 1989 yılında Kara Harp Okulundan, 1990 yılında Piyade Okulundan, 1991 yılında Jandarma Subay Temel Kursundan mezun olmuştur.

1991-2011 yılları arasında Jandarma Genel Komutanlığına bağlı çeşitli birliklerde takım/bölük komutanlığı ve karargah subaylığı görevlerinde bulunmuştur.

2011-2014 yılları arasında Bolu İl Jandarma Komutanlığı, 2014-2017 yılları arasında Denizli İl Jandarma Komutanlığı görevlerini icra etmiştir.

30 Ağustos 2017 yılı atamaları ile Tuğgeneralliğe terfi etmiş ve Antalya İl Jandarma Komutanı olarak atanmıştır.

2018 yılı atamaları ile Jandarma Genel Komutanlığı Strateji ve Dış İlişkiler Başkanlığı görevine atanmış, 30 Ağustos 2022 atamaları ile Tümgeneral rütbesine terfi etmiştir.

 Tümgeneral Cengiz YILDIZ, 2023 yılı atamaları ile Jandarma Genel Komutanlığı Asayiş Başkanlığı görevine atanmıştır.