Türkiye'nin gururu Assuva Uzay ve Havacılık Savunma Sanayi tarafından üretilen drone "Proton Elic BRN Kop-50" adlı dronun test uçuşu Nevşehir'in Göreme beldesinde yapıldı.

Nevşehir'in merkez ilçeye bağlı Göreme beldesinde Assuva Savunma Sanayi AŞ tarafından üretilen "Proton Elic BRN Kop-50" adlı dronun test uçuşu için etkinlik düzenlendi.

Göreme'de festival alanında düzenlenen drone test uçuşu etkinliğine, AK Parti Nevşehir Milletvekili Süleyman Özgün, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, Nevşehir İl Genel Meclis Başkanı Serkan Naci Feralan, Nevşehir JAKEM Komutanı Jandarma Albay İlyas Uysal, Avanos Belediye Başkanı Mustafa Kenan Sarıtaş, Gülşehir Belediye Başkanı Erkan Çiftci, Göreme Belediye Başkanı Ömer Eren, Ortahisar Belediye Başkanı Mustafa Ateş, Türkiye Harp Malulü Gazi Şehit Dul ve Yetimler Derneği  Nevşehir İl Temsilcisi Afrin Gazisi Zeki Didinmez, Nevşehir Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi  Başkanı Erdoğan Korkutmaz,  MÜSİAD Nevşehir Şube Başkanı Ahmet Çakır ile özel davetliler katıldı. 

Cihazın ilk uçuşu Kapadokya'da geniş yankı buldu.

Assuva Uzay ve Havacılık Savunma Sanayi Başkanı Remzi Başbuğ, test uçuşu öncesinde yaptığı açıklamasında; "Assuva uzay ve sanayi olarak Nevşehir'in Avanos ilçesinde yakın zamanda faaliyete geçecek olan tesislerimizde "Proton Elic BRN Kop-50" adlı dronumuzun seri üretimini yapacağız. Yerli ve milli olarak üretilen cihazımızın %50'si yerli ve millidir. İlerleyen zamanda ARGE olarak yapmış olduğumuz çalışmalarda hedefimiz tamamının %100 yerli ve milli olmasıdır." dedi.

Assuva Savunma Sanayi'den yeni başarı!

Başbuğ, Assuva Uzay ve Havacılık Savunma Sanayi olarak ürettikleri drone ile ilgili olarak, cihazlarının 1000 metre menzilde 50 metre derinliğe kadar yer altında bulunan oda, tünel, boşluk ve diğer materyalleri tespit edebilme kabiliyetine sahiptir. Diğer yandan 50 kilo ağırlığındaki patlayıcıyı taşıyıp bırakma kabiliyetinede sahiptir. Drone'muz yaklaşık 1,5 saat havada kalabilmektedir." ifadelerinde bulundu.

Yapılan bilgilendirmenin ardından havalanan ve Assuva Uzay ve Havacılık Savunma Sanayi olarak üretilen dron uçuş testini başarıyla tamamladı.

AK Parti Nevşehir Milletvekili Süleyman Özgün, "Nevşehirli Assuva Uzay ve Havacılık Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Remzi Başbuğ’un düzenlediği yerli üretim makinalarının tanıtımına katıldık. İşlerinde başarılar ve kolaylıklar diliyorum." dedi.

Yüksek teknolojiyle donatılmış savunma sistemlerinin sergilendiği bu etkinlik, özellikle insansız hava araçları alanındaki gelişmelere ışık tuttu. Gülşehir Belediye Başkanı Erkan Çiftci, Gülşehir Belediyesi’nin teknolojik inovasyonlara ve savunma sanayiindeki gelişmelere verdiği önemi vurgulayarak, bu alanda yapılacak olası iş birliklerine açık olduklarını ifade etti.