Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Alpay Arıbaş, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin’i ziyaret etti.

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile NEVÜ Rektörlüğüne yeniden atanan Rektör Prof. Dr. Semih Aktekin’i makamında ziyaret eden (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Alpay Arıbaş, kendilerine Rektörlük görevinin hayırlı olması temennilerinde bulundu. ‘Spor ve Sağlık’ alanında ihtisaslaşan üniversite olarak yürüttükleri çalışmalara değinen Rektör Arıbaş, iki üniversite arasındaki mevcut iş birliğinin artarak devam edeceğini ifade etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektör Aktekin ise Rektör Arıbaş’a teşekkür etti. Rektör Aktekin ‘Doğal ve Kültürel Miras Turizmi’ alanında ihtisaslaşan üniversite olarak eğitim-öğretim başta olmak üzere ASÜ ile belirledikleri bölgesel kalkınma odaklı çok boyutlu proje ve çalışmaları geliştirmeyi hedeflediklerini kaydetti. 

Rektör Arıbaş daha sonra Rektör Aktekin refakatinde NEVÜ Merkez Yerleşke Birimleri ile Atçılık-Binicilik Uygulama ve Araştırma Merkezi'ni gezerek yetkililerden bilgi aldı.