Yerel

Avanos asma köprüde çökme! Yayalara kapatıldı

Nevşehir'in Avanos ilçesinde Kızılırmak Nehri üzerinde bulunan asma köprünün bir bölümünde oluşan çökme nedeniyle köprü yayalara kapatıldı.

Nevşehir'in Avanos ilçesinde Kızılırmak Nehri üzerinde bulunan asma köprüde çökme meydana geldi. Köprünün bir bölümünde oluşan çökme nedeniyle köprü geçici olarak yayalara kapatıldı.

Geçişlere izin verilmediği öğrenilen tarihi asma köprüde Avanos Belediyesi çalışma başlattı.

Foto:Orhan Körükcü

Avanos Sallanan Tahta Köprü ;

Sallanan asma köprü Avanos ilçe sınırları içerisinden geçen Kızılırmak nehri üzerinde yer almaktadır. 1973 yılında yapılan köprü 180 metre uzunluğa sahiptir. 2,30 m. eninde, sadece yaya yürüyüşüne uygun olacak şekilde ve demir ayaklar üstüne ahşaptan yapılmıştır. 1994´te onarım gören, Türkiye´nin 2. asma köprüsü olma iddiasındaki köprünün, özellikle Kızılırmak üstündeki bölümü hafif salıncak gibi sallanmasıyla, konuklarına keyifli dakikalar yaşatmaktadır. Tahtadan yapılmış olan bu köprü Kızılırmak üzerinden karşıya geçilebilmesi amacı ile yapılmıştır. Araçların bu köprü üzerinden geçmesi yasaktır. Yalnızca yayalar geçebilmektedir. Asma Köprüdür. Türkiye’nin en uzun ikinci büyük asma köprüsü olarak kayıtlara geçirilmiştir.

Foto: Mustafa Taşkın