Nevşehir'in Avanos ilçesinden geçen Kızılırmak Nehri’nin ortasında yer alan adada, kuluçka dönemi öncesinde kazların daha güvenli ve uygun bir ortamda yuvalayabilmesi için çalışmalar başlatıldı. Belediye Başkanı Mustafa Kenan Sarıtaş, adaya çıkarak sahada incelemelerde bulundu.
Avanos'un maskotu kazların "kuluçka" hazırlığı
Avanos Belediyesi himayesinde ilçemizin ve Kızılırmak’ın maskotu haline gelen kazlar için kuluçka dönemine hazırlık çalışmaları yapılıyor.
Avanos Belediye Başkanı Mustafa Kenan Sarıtaş, ilçemizin simgelerinden biri haline gelen Kızılırmak’ın neşesi kazlar için adada yürütülen temizlik ve yuva yapım çalışmalarını yerinde inceledi.
Konuyla ilgili açıklama yapan Avanos Belediye Başkanı Mustafa Kenan Sarıtaş, 'Kızılırmağı mesken edinen bu sevimli konuklarımıza Belediye olarak yuva yapıp yiyecek temininde bulunmaya devam ediyoruz. Vatandaşlarımız da yardımcı olup besliyorlar. Vatandaşlarımızdan ricamız sevimli misafirlerimizi koruyalım ve onlara zarar verebilecek durumlardan kaçınalım. Unutmayalım ki onlar bizlere emanet. Arzumuz hayvanların zarar görmeden bir hayat sürdürmeleri' ifadelerini kullandı.
Kızılırmağı mesken tutan kaz ve ördekler için kaz adasına yuva yapıp yem bırakan ekipler çalışmalarına periyodik olarak devam edecek.