Nevşehir'in Avanos ilçesinden geçen Kızılırmak Nehri üzerinde bulunan ve ilçenin iki yakasını birbirine bağlayan tarihi köprü'de restorasyon ve bakım çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

Avanos Tarihi Taş Köprü'de yürütülen Restorasyon çalışmalarını yakından takip eden MHP TBMM Grup Başkanvekili, Nevşehir Milletvekili Prof. Dr. Filiz Kılıç ve Belediye Başkanı Mustafa Kenan Sarıtaş köprünün restorasyon çalışmalarını yerinde incelediler.

"Avanos'ta Tarihi Taş Köprü’müze Kavuşmaya Az kaldı!"

Avanos Belediye Başkanı Mustafa Kenan Sarıtaş; "Restorasyon çalışmaları hızlı bir şekilde devam eden Tarihi Taş Köprü’müzün Ankara’da yapılan çelik bağlantıları bugün itibariyle ilçemize ulaştı. Montaj çalışmalarına başlanan çelik konstrüksiyon montajı ile köprümüzün restorasyon sürecinin sonuna yaklaşmış oluyoruz.Köprümüze kavuşmak için tüm süreci halkımız adına yakından takip ediyor; bir an önce köprümüzün hizmete açılması için gün sayıyoruz." dedi.

MHP Nevşehir Milletvekili Filiz Kılıç; "Mağduriyeti en aza indirgemek maksadıyla Avanos’umuzun köprü restorasyonunu yakından takip ediyoruz. Bugün çelik konstrüksiyon montajı başladı. Emekçi kardeşlerimize kolaylıklar diliyorum." dedi.