Çevre

Avanos taş köprüde restorasyonunda son durum

Kızılırmak Nehri üzerinde bulunan ve Avanos ilçesinin iki yakasını birbirine bağlayan tarihi köprü'de restorasyon çalışmaları tüm hızıyla sürüyor.

Avanos Belediye Başkanı Alper Celal İbaş; "Belediyemizin girişimleri ile T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Karayolları Genel Müdürlüğü'nün başlattığı Tarihi Taş Köprü'müzün restorasyon süreci; tarihi sütunlar korunmak sureti ile üst tabliyesinin söküm işlemleri tamamlanarak çalışmalar hızla devam etmektedir." dedi.

135 yıl öncesine zamanda yolculuk…

Başkan İbaş; "Avanos’umuzun simgelerinden ve tarihimizin en değerli miraslarından biri olan Taş Köprü’müzün restorasyon çalışmaları hızla devam ediyor. Üst tabliyesi sökülerek tarihi sütunları korunmak suretiyle restorasyon süreci devam eden köprümüzün bu hali bizleri biraz hüzünlendirse de; turizm ve el sanatlarının merkezi sayılan güzel Avanos’umuza yakışan daha modern ve her geçen gün artan trafik potansiyelini karşılayacak bir köprüye kavuşmak için sabırla gün sayıyoruz.

Yüz yıldan fazladır ilçemizin iki yakası arasında geçişlerimize yol olmuş ve hafızalarımızda... Avanos’un en kıymetli değerlerinden biri olarak yer almış Tarihi Taş Köprü’müzün değişim süreci hem ulaşım hem de şu anki görsel hali sebebiyle duygusal olarak biraz zorlasa da biliyoruz ki; tarihi dokusu korunarak tamamlandığında en güzel hali ile hepimizin yüzünü güldürecek."

Başkan İbaş; "Avanos’umuzun en eski yapılarından olan ve ilçemizi hem yaya hem araç trafiği ile birbirine bağlayan Tarihi Taş Köprü’müzün restorasyon çalışmalarının ardından, ilçemize yakışır ve ihtiyacı karşılar haliyle bizleri karşılayacak. " dedi.