Yerel

Avanos'ta On Kasım, O'nsuz Kasım, Sonsuz Kasım

ULU Önder Atatürk, ölümünün 85. yıl dönümünde Nevşehir'in Avanos ilçesinde de çeşitli etkinlikle anıldı.

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ ün ebediyete intikalinin 85. yıl dönümü anma töreni, Avanos Kaymakamı Aziz Gölbaşı ve Avanos Belediye Başkanı Celal Alper İbaş tarafından çelenk sunulması ile başladı. Ardından saat 09:05’te sirenler eşliğinde bayrakların yarıya indirilmesi ile iki dakikalık saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşımız okundu.

Anma programına ilçe protokolü, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, öğrenci ve öğretmenlerin yanı sıra çok sayıda vatandaşlarımız katıldı. Cumhuriyet Meydanı’ndaki törenin ardından anma etkinlikleri Avanos Belediyesi Toplantı Salonu’nda düzenlenen program ile devam etti.

Buradaki program saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başladı. Günün anlam ve önemine dair konuşmaların ardından anma programı Atatürk konulu şiir, koro, oratorya gösterisinin ardından son buldu.

Kaymakamımız Sayın Aziz Gölbaşı, program akabinde anma programının hazırlanmasında emeği geçen öğretmen ve öğrencileri tebrik etti.

Haber: Metin Yıldırım