Heyet ; Üçkuyu Köyü – Paşalı Köyü – Akarca Köyü, Mahmat Köyü, ve Karacauşağı köylerinde vatandaşlarla bir araya gelerek sorunlarını dinledi
İlk ziyaret edilen Üçkuyu köy muhtarı Metin ÖZDEMİR ve vatandaşlar muhtarlık binası önünde heyeti karşılayarak köyün sorunlarını heyete anlatma imkanı buldular. konuyla ilgili daire amirleri vatandaşların sorularını yanıtlayarak 2014 yılı içerisinde köyde yapılacak yatırımlarla ilgili bilgiler verdiler.
Paşalı köyünde yapılan ziyarette ise heyeti Paşalı Köyü Muhtarı Sadullah ÜNAL ve Paşalılı Kadın ve erkeklerden oluşan yoğun bir kalabalık karşıladı. Paşalı Köyü Muhtarı Sadullah ÜNAL Köyün sorunlarını anlatarak Kaymakam ELDİVAN'dan su konusunda acil yardım istedi ÜNAL ; Köyümüzde 1000 baş büyük baş malımız şu anda susuzlukla karşı karşıya köyümüzde günde 4 ton süt toplanan Avanosun en büyük köyü bu konuda acil çözüm üretilmesini bekliyoruz, Köyümüzün bir ikinci sorunu ise yollarımız çok kötü köylümüz çamur içerisinde yürüyor bunun içinde bir çalışma yapılmasını bekliyoruz, Köyümüzde yapılan parklarımız yarım bunların tamamlanarak vatandaşlarımızın kullanımına açılmasını istiyoruz dedi Avanos Kaymakamı Mustafa ELDİVAN; Köy içerisinde evlerde beslenen büyük baş hayvanlar için bir proje üretilerek köy dışına ahır yapılması yönünde çalışmalar yapılması gerekliliğini belirterek sağlık açısından bunun hayata geçirilmesi şart, bu konuyu Valimiz ve Milletvekillerine ileterek çözüm yollarını arayacağız, Köyün yolları konusundada Kanalizasyon yapılmasını müteakip köy yollarınında yapılacağınıbelirten Kaymakam ELDİVAN Köylerimize yaptığımız bu ziyaretlerde özellikle Daire amirlerimide yanımda getirerek sizlerin dertlerini, sorunlarını yerinde görüp ona göre çare üretip çözüm yollarını araştıracağız dedi.
Heyet daha sonra Kalaba Belediye Başkanı Mustafa KÖROĞLU'nun konuğu oldu. Başkan KÖROĞLU Misafirlerle tek tek ilgilenerek Ayyıldız Kebap salonunda Müdür Adnan YILDIRIM'ın hazırladığı Öğle yemeği ile Ziyaretin Öğleden sonraki bölümü Akarca köyüne geçti.Akarca köyünde ilk ziyaret Ergenekon Koruluğu oldu 2005 yılında hayata geçirilen korulukta Akarca Köy Muhtarı Murat DÖNMEZ konuklarına Kara Kovan Bal ve Yoğurt ikramında bulunduktan sonra Vatandaşlarla bir araya gelen heyet Köyün sorunlarını dinledi Köyün en acil çözüm bekleyen sorununun 35 - 40 yıllık pik su borularının değiştirilmesi ve aynı zamanda su depolarınında elden geçirilmesinin gerektiği köyde sudan kaynaklı guatr, ve bağırsak rahatsızlığının arttığını bu konuya çözüm bulunmasını, Gençler için bir halı saha veya cim saha, yapılmasını istediler. gezinin 4. durağı Mahmat Kasabasında Muhtar Zekerriya DENİZ heyeti Köy Camisi bahçesinde karşılayarak köyün sorunlarını anlattı., Gezinin 5. durağı Karcauşağı Köyü oldu. Karacauşağı Köyü Muhtarı Şaban ÖZTÜRK Muhtarlık binasında misafirlerini ağırlayarak köyün sorunlarını yetkililere iletti.
Üçkuyu köy muhtarı Metin ÖZDEMİR, Paşalı Köyü Muhtarı Sadullah ÜNAL, Akarca Köy Muhtarı Murat DÖNMEZ, Mahmat Kasabasında Muhtar Zekerriya DENİZ, Karacauşağı Köyü Muhtarı Şaban ÖZTÜRK, Avanos Kayamakamımız Mustafa ELDİVAN ve Beraberindeki daire amirlerimizi köyümüzde görmekten büyük mutluluk duyduk, vatandaşlarımızla tek tek ilgilenilmesi, sorunların dinlenilmesi ve çözüm yolları konusunda fikir beyan edilmesi mutluluğumuzu bir kat daha artırdı. Bu ziyaretlere devam edilmesi ve köylerimizin sorunlarının çözülmesi yönünde yapılacak olan çalışmalara inancımız tam dediler.