Güncel

Avrupa'daki Nevşehirliler baba ocağına gelmeye başladı

Avrupa'da yaşayan Nevşehirli gurbetçiler, okulların tatil olmasıyla birlikte kara yoluyla, Kapıkule Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye giriş yapmaya başladı.

Okulların tatil olmasıyla birlikte Avrupa'nın farklı ülkelerinden yola çıkan gurbetçiler Edirne sınır kapısına akın etmeye başladı.

Avrupa'daki Nevşehirliler 'Memleket Yolu'nda

Avrupa'nın farklı ülkelerinde yaşayan ve yıllık izinlerini memleketlerinde geçirmek isteyen Nevşehirli gurbetçilerimiz, Kapıkule Sınır Kapısı'ndan yurda giriş yapmaya başladılar.

Bulgaristan'ın Kaptan Anderevo Sınır Kapısı'ndan geçerek Kapıkule Sınır Kapısı'na gelen gurbetçiler, yurda giriş işlemleri sırasında kuyruğa neden oldu.

Bazı gurbetçiler, sıra nedeniyle kornalarına basarak tepki gösterdi, bazıları da gümrüksüz satış mağazalarının bulunduğu alanlarda vakit geçirdi.

Sınır kapısından giriş yapan gurbetçiler, Ay Yıldızlı Türk bayrağıyla karşılaştıklarında çok duygulandıklarını belirterek Türkiye’ye hasret kaldıklarını söylediler.

Almanya'dan geldiğini söyleyen gurbetçimiz Mahmut Sami Demir şuan Nevşehir'i ve eş dost akrabalarımı çok özledim.  Şuan burnumda memleketim buram buram kokuyor. Bu vesile ile herkesin Kurban Bayramı'nı da kutluyorum dedi...

Hollanda'dan geldiğini ifade eden bir diğer gurbetçimiz Ersin Körpınar'da, Dünya'nın en güzel ülkesi Türkiye, en cennet köşesi de Nevşehir. Anne ve babamızla kucaklaşıp, köyümüze sıla-i rahim yapmak için sabırsızlanıyoruz" dedi.

Nevşehirli gurbetçiler baba ocağına gelmeye başladı

Altıncı ayın gelmesiyle birlikte Almanya başta olmak üzere Avrupa’nın değişik ülkelerinde yaşayan gurbetçilerimiz, tatil İçin Nevşehir'e gelmeye başladı. 

Senelik izinlerini memleketlerinde geçirmek isteyen gurbetçilerimiz uçak yerine daha ekonomik ve tatile geldiklerinde ulaşımlarını rahat sağlamak için tercih ettikleri yabancı plakalı araçlarla Nevşehir cadde ve sokaklarında sıkça görülmeye başlandı.

Başta Almanya , Hollanda, Fransa, Belçika ve İngiltere gibi farklı Avrupa ülkelerinde çokça bulunan gurbetçilerimiz izinlerini hasretle Nevşehir ve köylerinde kullanmak istediklerini söylüyorlar.

Gurbetçilerimiz Nevşehir'de;

  • Aileleri ve sevdikleriyle hasret giderecekler,
  • Memleket havası alıp tatil yapacaklar
  • Kurban kesip bayramını sevdikleriyle kutlayacaklar,
  • Düğün sünnet gibi etkinliklerde bulunacaklar,
  • Alış veriş yapıp ihtiyaçlarını giderecekler.

Nevşehirli gurbetçilerimiz, 'Memleketinize hoş geldiniz'

Yüksek uçak bileti fiyatları nedeniyle karayolunu tercih eden gurbetçilerin yolculukta yaşadıkları sıkıntılarda Türkiye’ye geliş durumlarını etkiliyor. Öte yandan gurbetçilerimizin gelmesiyle birlikte başta emlak, otomobil ve altın olmak üzere yatırım yapmak isteyen gurbetçilerimizle birlikte piyasanında önemli derecede canlanması bekleniyor. 

Yıllık izinlerini memleketlerinde geçirmek için Nevşehir’e gelen gurbetçilerimizin Haziran ayının ortalarından itibaren başlayan memleket yolculuğu yaklaşık 5 haftalık tatil sonrasında geri dönüş ile tamamlanıyor.

Çoğunlukla çalışan kesimin oluşturduğu gurbetçilerin, emekli olanları ise yılın 6 ayını Nevşehir de, diğer 6 ayını ise Avrupa ülkelerinde geçiriyor. Ağustos ayının sonlarına doğru biten gurbetçilerin tatil serüveni bir sonraki yıl yaz aylarının gelmesi ile tekrar başlıyor.