Nevşehirli Gazeteci yazar ressam Osman Aytekin Derinkuyu Mehmet Akif Ersoy İlkokulunda, “Dilimizin Zenginliği Kelimeler” projesi kapsamında öğrencilere yazarlık deneyimleri ve kelimelerin zenginliği üzerine düşüncelerini aktardı.

Okulun Konferans Salonunda Yazar Aytekin kitap okuma alışkanlığı kazanmasında okul öğretmenlerinin ve babasının etkili olduğunu dile getirdi.

Aytekin, “Başarılı olmak ve  kişilik gelişiminde, analitik  düşünmede okumanın faydaları vardır. Derslerinizde başarılı olmanız için derslerinizi ve öğretmenlerinizi seveceksiniz. İstemek ve başarmak sevmeye bağlıdır”, dedi.


Aytekin, yazar olmak isteğine, yazarlığın bir sebebe bağlı olmak, okuduğu kitaplar ve yazarlar ile ilgili düşüncelerini dile getirdi. 

Öğrencilerin, yazarlık ve kitaplar üzerine sorusuna, “Yazar olmaya kitap okuyarak, kitap sevgisiyle başladım. Öğretmenlerim bana kitapları sevdirdiler. Sürekli kitap okudum. Babam okuyan, araştıran ve sorgulayan biriydi. Gazete, dergi, mecmua ve kitap okuma ilgisinden ben de etkilendim. Bu sayede kitaplar okudum. Sizler de kitaplar okuyarak hayal ettiğiniz noktaya ulaşmanız mümkündür. Amacınıza ulaşmak için önünüze çıkacak engelleri, bu yolda hiçbir şeyin sizi yolunuzdan alıkoyamayacağını düşünmelisiniz. Kendinize güvenin. İradenizi sağlam tutun. Unutmayın ki hedefine ulaşanlar önüne çıkan engelleri hep geride bırakarak sonuca ulaştılar. Bu konuyla ilgili başarılı insanların hayatlarını inceleyin. Her başarılı kişi bulunduğu yere kısa sürede gelmemiştir. Başarılı olanlar sıfırdan o noktaya gelmişlerdir.


    Pek çok yazarın kitapları zamanında kabul edilmemiş, ancak azimleri sonucu üne kavuşmayı başarabilmişlerdir. Bazı yazarlar da yaşadığı zamanlarda anlaşılamamış öldüklerinde eserleri basılmış ve anlaşılmışlardır. Bu bakımdan yaşarken anlaşılır olmak için   Yerinde adımlar atmak gerekir. Her yazar asla pes etmemelidir!” dedi. 


    Aytekin, bir soru üzerine ilk sevdiği ve etkilendiği yazar Abdullah Ziya Kozanoğlu olduğunu, bu yazarı Peyami Sefa, A.Hamdi Tanpınar, Sait Faik, Reşat Nuri Güntekin gibi Türk yazarlar takip ettiğini, yabancı yazarlardan ise Dostayevski, Toltsoy, Gogol, William Shakspeare gibi yazarları severek okuduğunu ifade etti.


Aytekin söyleşi sonrası “Nevşehirli Kahramanlar Harp Hikayeleri” ve “İçimdeki Ressam” isimli kitaplarını öğrencilere imzaladı.


Aytekin, Okul Müdürü Emre Beye, öğretmenlere ve öğrencilere teşekkür etti.