Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Nevşehir'in Avanos ilçesinde düzenlenen Hükümet Konağı, İlçe Jandarma Komutanlığı ve İlçe Emniyet Müdürlüğü Yeni Hizmet Binası Temel Atma Törenine katıldı.

Törene Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sayın Mehmet Fatih Kacır'ın yanı sıra Nevşehir Valisi Ali Fidan, Nevşehir Milletvekilleri Süleyman Özgün, Emre Çalışkan, Filiz Kılıç, İl ve İlçe protokolü ile çok sayıda vatandaş katıldı.

AK Parti Nevşehir Milletvekili Emre Çalışkan; Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Mehmet Fatih Kacır ve il protokolümüz ile birlikte, bünyesinde; Kaymakamlık, İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığını bulunduracak olan Yeni Hükümet Konağımızın temel atma törenini gerçekleştirdik. Söz verdiğimiz gibi, İlçemize daha modern, erişilebilir ve güçlü bir gelecek inşa ediyoruz. Avanoslu hemşehrilerimize hayırlı olsun." dedi.

AK Parti Nevşehir Milletvekili Süleyman Özgün; Avanos Hükümet Konağı Temel Atma Töreni Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Mehmet Fatih Kacır ile birlikte Avanos Hükümet Konağının temelini İl Protokolümüz ile birlikte attık. Avanosumuza hayırlı uğurlu olsun." dedi.

Nevşehir Valisi Ali Fidan'da yaptığı açıklamasında; "Nevşehir’imizin incisi, Anadolu’nun en güzel ilçelerinden birisi olan Avanos’umuza ve Kıymetli Avanoslu hemşehrilerimize yaraşır ve yöresel mimariye uygun bir şekilde inşa edilecek olan, ilçemize değer katacağına inandığımız Hükümet Konağımızın temel atma törenini gerçekleştiriyoruz.

Bilindiği üzere, 1977 yılında inşa edilen mevcut hükümet konağımız depreme dayanıklı olmadığı, güçlendirme maliyetinin yapım maliyetinin %70’ni aştığı ve ayrıca kıyı kenar çizgisi içerisinde kaldığı nedenleriyle boşaltılmak zorunda kalınmıştır. Bu nedenle, kamu kurumlarımız zorunlu olarak farklı yerlerde ve binalarda hizmet vermek mecburiyetinde kalmıştır.

Bu durumun gerek hizmet sunan arkadaşlarımız gerekse vatandaşlarımız açısından birtakım olumsuzluklara yol açtığının farkındayız. Vatandaşlarımızdan biraz sabır göstermelerini istiyoruz. İnşallah 2025 yılı sonuna kadar yeni Hükümet Konağımız tamamlanmış ve bu sorunlar giderilmiş olacak.

İhale bedeli 138 milyon TL olan bu projeyle 5.500 metrekarelik alanda, 3.000 metrekaresi Kaymakamlık hizmet binası, 1.500 metrekaresi İlçe Jandarma Komutanlığı binası ve 1.000 metrekaresi İlçe Emniyet Müdürlüğü binası olmak üzere projelendirilen bir yerleşke inşa edilecektir.

Projenin tamamlanmasıyla birlikte, Avanos ilçemizde kamu hizmet standartlarını ve kapasitesini yükselterek, çok daha etkin, hızlı ve verimli bir şekilde hizmet sunulmasını hedefliyoruz. Vatandaşlarımızın daha konforlu ve müreffeh bir çalışma ortamında hizmet almasını amaç ediniyoruz.

Sayın Bakanım, Değerli Misafirler, 

Kamu hizmeti anlayışında zamanla meydana gelen değişimler ve kamu hizmetlerinin kalitesine ilişkin yeni talepler; devlet-vatandaş ilişkilerinde hizmet arzının daha etkili ve verimli kılınmasını zorunlu hale getirmektedir.

Devletimizin vatandaşımıza daha etkin, hızlı ve kaliteli hizmet sunma noktasındaki kararlılığı, Türkiye Yüzyılı vizyonu doğrultusunda gerçekleştirilen bu tür projelerle bir kez daha görülmektedir. İnşa edeceğimiz yerleşkemiz, yalnızca fiziksel bir bina inşasından ibaret değildir. Çünkü hükümet konakları il ve ilçelerin kalbi gibidir, mihenk taşıdır.

Hükümet Konakları, değişen ve gelişen vatandaş ihtiyaç ve taleplerinin karşılanması ve hizmetlerin icrası noktasında çok önemli görevler ifa etmektedir.

Avanos Hükümet konağımızın hızlı bir şekilde projelendirilmesi, yatırım programına alınması ve yapımına başlanmasındaki himaye ve desteklerinden dolayı başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve İçişleri Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya olmak üzere, milletvekillerimize ve emek sarf eden diğer tüm kişi ve kurumlara teşekkür ediyorum. Yine bu anlamlı güne teşriflerinden ötürü Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Mehmet Fatih Kacır’a ayrıca teşekkür ediyorum.

İnşasına başlanan Hükümet Konağının ilçemize ve ilimize hayırlı olmasını diliyor, temelini attığımız bu binaların en kısa sürede tamamlanarak vatandaşlarımızın hizmetine sunulmasını temenni ediyorum." dedi.

Törenin ardından esnaf ziyaretlerinde bulunan Bakan Kacır, Avanos'tan ayrılarak Sanayici ve İş İnsanları Toplantısı için Nevşehir’e geçti...