Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Nevşehir'de düzenlenen ‘Gençlik Buluşmaları’ kapsamında Nar Hasbihal Kafede gençlerle bir araya geldi.

Bakan Kacır'ın ‘Gençlik Buluşmaları’ proğramı, BAYKAR'ın Nevşehirli uçak mühendisi merhum Tarık Kesekçi'nin annesi Beyhan Kesekçi ve babası Salim Kesekçi, Afrin Gazisi kahramanımız Zeki Didinmez, Savunma sanayinin Türkiye'de önemli üretici firmalarından Nevşehirli Assuva Sanayi Yönetim kurulu Başkanı Remzi Başbuğ'u bir araya getirdi.

Bakan Kacır proğram sonunda Tarık Kesekçi'nin annesi Beyhan Kesekçi ve babası Salim Kesekçi ile özel olarak görüştü.

"BERABER ÇOK MESAİMİZ OLDU"

Bakan Kacır, Milli Teknoloji hamlesi idealinin genç mühendislerinden dava arkadaşımız Tarık Kesekçi'yi yakınen tanıyordum. Çok zeki, idealist, kalbi ak, pırıl pırıl bir kardeşimizdi.  Tarık kardeşimle yapmış olduğum yazışmaları hala cep telefonumda anı olarak saklıyorum. Rabbim onu peygamber efendimizle komşu eylesin. Biz ona hakkımızı sonuna kadar helal ettik, inşallah kendisi de hakkını bize helal etmiştir." dedi.

"TARIK" isimli roket Türkiye 2.'si oldu

2021 Yılında Bursa'da geçirdiği trafik kazasında dünyevi hayatını kaybeden BAYKAR’ın beyin takımlarından uçak mühendisi Merhum Tarık Kesekçi'nin annesi Nevşehir Belediyesi meclis üyesi Beyhan Kesekçi; "Teknoset Adana'da roket yarışmasında TARIK isimli roketleriyle 2. lik ödülü kazanan Kapadokya roket takımını tebrik eder başarılarının devamını dilerim." dedi.

Adana'da düzenlenen Teknoset'te milli insansız savaş uçağı Bayraktar Kızılelma'ya dokunduğunda hissettiği duyguyu anlatan Anne Kesekçi; "Tarığımın emeklerine dokunduk, sanki o da yanımızda..." dediler.

Merhum Uçak Mühendisi Tarık Kesekçi’nin babası Uzman Doktor Salim Kesekci ; "Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Mehmet Fatih Kacır, Nevşehir'de gerçekleştirdiği ziyaret kapsamında gençlik buluşması programına katıldı. "TARIK" isimli roketleriyle teknoloji yarışmasında Türkiye ikincisi olan Nevşehir Hacı Bektaş Veli Ünversitesi Öğrencileri ve bircok gencimizin katıldığı çok guzel bir gece oldu. Bakanımız Tarık'la olan dostluğunu, O'nun çalışmalarını anlatırken hâlâ cep telefonunda yazışmalarının durduğundan bahsetti. Tarık, gençlere bir örneklik bıraktı bizlere de vefalı dostlar. Rabbim efendimize komşu etsin seni oğul." dedi.