Tarım ve Orman Bakanlığı Bakan Yardımcısı Ebubekir Gizligider bir dizi ziyaret için geldiği Nevşehir'in Ürgüp ilçesinde bulunan Damsa Barajı'nda  incelemelerde bulundu. Ziyaret kapsamında 2023 yılında temizliği tamamlanan Damsa Barajında Balıklandırma faaliyeti gerçekleştirildi.

Bakan Yardımcısı Gizligider'in Damsa barajı proğramına AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Süleyman Özgün, Emre Çalışkan, AK Parti Nevşehir İl Başkanı Ali Kemikkıran, Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürü Turgay Türkyılmaz, DSİ. 12. Bölge Müdürü Rahmi Şahin, Nevşehir Tarım ve Orman İl Müdürü Özgür Memiş, İl Genel Meclis üyesi Mehmet Aktürk, Ak Parti Ürgüp İlçe Başkanı Doğan Derin, Bölge Müdür yardımcıları ve ilgili şube müdürleri de katılım sağladılar.

Damsa barajı'nda 53 yıl sonra ilk kez dip temizlik çalışmaları yapıldı

Tarım ve Orman Bakanlığı Bakan Yardımcısı Ebubekir Gizligider; "​Nevşehir ili, Ürgüp ilçesi sınırları içerisinde 11 920 da arazinin sulanması maksadıyla DSİ 12. Bölge Müdürlüğünce inşa edilerek 1971 yılında işletmeye açılan Damsa Barajının, yıllar içerisinde yukarı havzadan taşınan rusübat ile dolup faydalı hacminin azalması üzerine DSİ Genel Müdürlüğü Toplu Makinalı Çalışma Programı kapsamında; 3 Dragline, 6 ekskavatör, 1 dozer, 1 greyder, 10 kamyon, 1 yükleyici olmak üzere 22 adet iş makinası ile yaklaşık 400 000 m3 rüsubat (dip çamuru) temizliği yapılmıştır. Yapılan bu dip çamuru temizliği ile Damsa Barajının kullanılabilir aktif hacmi 400 000 m3 daha fazla hizmet verebilir hale gelmiştir. Damsa Barajı rüsubat temizliği kapsamında 25.000 kamyon malzeme çıkarılmıştır. 53 yıl sonra yapılan temizlik çalışması sonrası Damsa barajımızda incelemelerde bulunduk. Akabinde de 350.000 sazan balığı yavrusunun bırakılması proğramına katıldık." ifadelerinde bulundu.

AK Parti Nevşehir İl Başkanı Ali Kemikkıran'da yaptığı açıklamasında; "Bugün Tarım ve Orman Bakan Yardımcımız Sn.Ebubekir Gizligider, Milletvekillerimiz Süleyman Özgün, Emre Çalışkan, Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürü Turgay Türkyılmaz ve DSI Bölge Müdürümüz Rahmi Şahin ile Damsa Barajımızda Tarım ve Orman Bakanlığı, Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğünce yürütülen “Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi” kapsamında, Damsa Barajımıza 350 bin adet sazan yavrusunu bırakmış bulunmaktayız. En başından beri barajın rusubat (dip çamuru) temizliği ve balıklandırma projelerinin gerçekleşmesine emeklerini esirgemeyen başta Tarım ve Orman Bakanımız Sn.İbrahim Yumakli’ya, Tarım ve Orman Bakan Yardımcımız Sn. Ebubekir Gizligider’e, emeği geçen kamu, kurum ve kuruluşlarına teşekkürlerimizi iletiyoruz." dedi.