Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’nın desteği ve Nevşehirli değerli hemşehrimiz Bakan Yardımcısı Sn Ebubekir Gizligider’in yoğun çabaları sonucunda Nevşehir İçmesuyu ihtiyacının karşılanması maksadıyla ihalesi yapılan “Nevşehir İçmesuyu İsale Hattı 1. Kısım Yapım İşi”nin sözleşmesi imzalandı.

Gizligider'den Nevşehir'e i̇çme suyu projesi müjdesi!

İçme suyu kaynakları açısından kısıtlı kaynaklara sahip olan Nevşehir'in içme suyu ihtiyacının tamamı yeraltı suyundan karşılanmaktadır. 

Süreç içerisinde iklim değişikliği, yağışların azalması gibi sebepler doğrultusunda Nevşehir’in İçme Suyu konusunda sıkıntı yaşaması kaçınılmazdır. Aynı zamanda yeraltı suyundan şehir merkezine su getiren tesisatların da 40 yılı aşan sürede eskidiği de düşünüldüğünde yeni bir tesis kurulumu zorunluluk halini almıştır. 

Şehrin içme suyu ihtiyacını karşıladığı kuyulardan alınan suların toplandığı depolar, terfi merkezleri ve iletim hatlarının ekonomik ömürlerini tamamladığı, depolarda kısmen su kaçakları, pompalarda sık sık arıza meydana gelmekte olduğu ve istenen debileri iletemediği, boru cinsinin sağlık sorunlarına yol açması nedenleriyle proje yapım işine Devlet Su İşleri 12. Bölge Müdürlüğü tarafından başlanmıştır. 

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’nın desteği ve Nevşehirli Bakan Yardımcısı Ebubekir Gizligider’in yoğun çabaları sonucunda ; 

Nevşehir İçmesuyu ihtiyacının karşılanması maksadıyla ihalesi yapılan “Nevşehir İçmesuyu İsale Hattı 1. Kısım Yapım İşi”nin sözleşmesi imzalanmıştır.

Toplam 3 Etaptan oluşan işin Sözleşme Bedeli : 166.969.000 TL’dir. 

“Nevşehir İçmesuyu Tesisleri (Arzukamber, Senirin, Çat Kuyuları) Proje Yapımı” işi kapsamında; hâlihazırda kullanılan Arzukamber, Senirin ve Çat kuyularından alınacak suyun yeni İçmesuyu Arıtma Tesisi ile depolara iletilmesi için gerekli hatlar (Yaklaşık 30 km uzunluğunda), Depolar, Terfi Merkezleri, Enerji Nakil Hatları, Otomasyon projeleri ve gerekli tüm sanat yapılarını kapsayacaktır.

Birinci kısımda yer alan işler tamamlandığında öncelikle “Nevşehir İçmesuyu İsale Hattı 2.Kısım imalatları” yapılacak olup nihai olarak
“Nevşehir İçmesuyu Arıtma Tesisi” inşa edilecektir. 

Bütün bu işlerin Toplam yatırım maliyeti ; 1.513.011.328 TL’dir.  Şehrimize ve ülkemize hayırlı olsun.

GİZLİGİDER SOSYAL MEDYA HESABINDAN DUYURDU ...

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ebubekir Gizligider sosyal medya hesabından, Nevşehir İçme Suyu Projesi hakkında önemli bir gelişmeyi duyurarak Nevşehir halkına müjdeyi şu sözlerle verdi: "Nevşehir İçmesuyu İsale Hattı 1. Kısım Yapım İşi sözleşmesi imzalandı. Hayırlı olsun."

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ebubekir Gizligider yaptığı açıklamasında;

1. Toplam yatırım maliyeti ; 1.513.011.328 TL olan Nevşehir İçmesuyu ihtiyacının karşılanması ve eskiyen yapıların yenilenmesi maksadıyla ihalesi yapılan; “Nevşehir İçmesuyu İsale Hattı 1. Kısım Yapım İşi”nin sözleşmesi imzalanmıştır.

Sözleşme Bedeli : 166.969.000 TL.

2.Hâlihazırda kullanılan Arzukamber, Senirin ve Çat kuyularından alınacak su 14,40 km hat ile yeni depolara getirilecek, 3 adet terfi merkezi ve toplama deposu (300 m3) 1 adet 500 m3 ‘lük depo ve sanat yapılarının imalatı gerçekleştirilecektir. Şehrimize hayırlı olsun.

AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Süleyman Özgün ve Emre Çalışkan yaptıkları açıklamada; "Nevşehirimizin önemli ihtiyaçlarından biri olan İçmesuyu İsale Hattı'nın 1.kısım yapım işi sözleşmesi imzalandı. Nevşehirimizin su hatlarının yenilenmesi , artan ihtiyacın karşılanması ve 1.513.011.328 TL'lik yatırımın şehrimize kazandırılması için desteklerini ve emeklerini esirgemeyen başta Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Tarım ve Orman Bakanımız Sn. İbrahim Yumaklı’ya Tarım ve Orman Bakan Yardımcımız Sn. Ebubekir Gizligider’e, İl Başkanımız Sn. Ali Kemikkiran'a , Valimiz Sn. Ali Fidan’a teşekkürlerimizi iletiyoruz. Nevşehirimize hayırlı uğurlu olsun." ifadelerinde bulundu.