İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya,  Suriye uyruklu bir şahsın, yine Suriyeli bir kız çocuğunu taciz ettiği iddiasıyla vatandaşlar tarafından yakalanarak güvenlik güçlerine teslim edilmesi üzerine başlayan olaylar hakkında bilgi verdi.

Bakan Yerlikaya, konuyla ilgili derhal soruşturma başlatıldığını belirterek şu ifadeleri kullandı:

"Dün akşam saatlerinde Kayseri, Melikgazi Eskişehir Bağları bölgesinde Suriye uyruklu I.A adlı şahıs, akrabası olan Suriyeli bir kız çocuğunu taciz etmesi üzerine, çevredeki vatandaşlar tarafından yakalanarak güvenlik güçlerine teslim edilmiştir. Konuyla ilgili derhal soruşturma başlatılmıştır."

Ancak bu olayın ardından bölgede toplanan vatandaşların yasa dışı hareketlerde bulunduğunu belirten Bakan Yerlikaya, şu açıklamayı yaptı:

"Daha sonra vatandaşlarımız bu bölgede toplanmış, insani değerlerimize yakışmayan bir tavırla yasa dışı hareket ederek Suriye uyruklu şahıslara ait ev, iş yeri ve araçlara zarar vermiştir."

Güvenlik güçlerinin olaylara müdahalesi sırasında 67 kişinin gözaltına alındığını belirten Bakan Yerlikaya, kalabalığın saat 02.00’dan sonra dağıldığını ifade etti:

"Söz konusu eylemlere güvenlik güçlerimizin müdahalesi esnasında 67 şahıs gözaltına alınmıştır. Toplanan kalabalık saat 02.00’dan sonra dağılmıştır."

Bakan Yerlikaya, Türkiye'nin bir hukuk devleti olduğunu ve güvenlik güçlerinin tüm suç ve suçlularla mücadelesini kararlılıkla sürdürdüğünü vurguladı:

"Türkiye bir hukuk devletidir. Güvenlik güçlerimiz tüm suç ve suçlularla mücadelesini dün olduğu gibi bugün de sürdürmektedir. Yüce Türk Adaleti, suçlulara hak ettikleri cezaları vermektedir."

Halkın kamu düzenini, güvenliğini ve insan haklarını gözetmeden çevreye zarar vermesinin kabul edilemez olduğunu belirten Bakanımız Sayın Yerlikaya, yabancı düşmanlığına müsaade edilmeyeceğini söyledi:

"Halkımızın kamu düzenini, güvenliğini ve insan haklarını gözetmeden çevreye zarar vermesi kabul edilemez. İnancımızda, medeniyet değerlerimizde, Aziz Milletimizin sicilinde olmayan yabancı düşmanlığına müsaade edemeyiz."

Bakan Yerlikaya, kamuoyuna saygıyla duyurulan bu açıklamada, hukukun üstünlüğü ve adaletin sağlanması konusundaki kararlılıklarını bir kez daha vurguladı.

“Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Kayseri’de 7 yaşındaki Suriye uyruklu çocuğa taciz iddiası”na ilişkin açıklama yayınladı.

Kayseri Valiliği'nden yapılan açıklamada da;  "30.06.2024 tarihinde ilimiz Danışmentgazi Mahallesinde Suriye uyruklu bir şahsın, küçük yaştaki Suriye uyruklu bir çocuğa yönelik taciz davranışı neticesinde emniyet birimlerimizce şahıs gözaltına alınmış olup, çocuğumuz ise birimlerimizce koruma altına alınmıştır. Konu tarafımızca titizlikle takip edilmekte olup, vatandaşlarımızın itidalli davranarak, resmi makamlarca belirtilen açıklamalar haricinde herhangi bir eylemin içinde olmamaları hususunda kamuoyuna saygıyla sunulur."

Editör: İbrahim UYSAL