Nevşehir Kültür Yolu Festivali kapsamında düzenlenen Balon Festivali’nde 18 ülkeden gelen rengarenk, farklı figürlerdeki balonlar Kapadokya semalarında görsel şölen yaşattı.

8-11 Ağustos tarihlerinde gerçekelştirilecek olan Balon festivaline Avusturya, Azerbaycan, Belçika, Brezilya, İngiltere, Fransa, Almanya, Hollanda, Litvanya, Makedonya, Moldova, Polonya, Portekiz, Slovakya, Slovenya, İspanya, İsviçre ve Türkiye’den farklı figürlerdeki 60 balon gökyüzünü renklendirecek.

Nevşehir Valisi Ali Fidan, 3 Ağustos tarihinde İlimizde başlayan ve halen devam eden Nevşehir Kültür Yolu Festivali etkinlikleri kapsamında düzenlenen balon festival alanını ziyaret etti.

Sabahın erken saatlerinde Kapadokya semalarındaki görsel şöleni izlemeye gelen turistlerle ve vatandaşlarımızla sohbet eden Vali Fidan, balona binerek, Kapadokya’yı kuş bakışı izledi.

Kapadokya’da gökyüzünde görsel şölen. UNESCO Dünya Kültürel Mirasları Listesi'nde yer alan ve Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerinden olan Kapadokya Bölgemizde 3 Ağustos tarihinde başlayan ve halen devam eden Nevşehir Kültür Yolu Festivali etkinlikleri kapsamında;

balon festivali düzenlendi. Birbirinden renkli ve figürlü sıcak hava balonları Kapadokya semalarında adeta yerli ve yabancı misafirlerine görsel şölen sundu.

Öte yandan Nevşehir Kültür Yolu Festivali kapsamında dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen 30 farklı şekilli sıcak hava balonu 9 Ağustos Cuma günü sabah saat 06:15’te Ürgüp festival alanında gösteri uçuşu yapacaktır.