Güncel

Başbuğ, Gülşehir Belediyesi'ne Yeraltı görüntüleme cihazı hediye etti

Gülşehir Belediye Başkanı Erkan Çiftci, Assuva Uzay ve Havacılık Savunma Sanayi Başkanı Remzi Başbuğ’u makamında kabul etti.

Assuva Uzay ve Havacılık Savunma Sanayi Başkanı Remzi Başbuğ, Gülşehir Belediye Başkanı Erkan Çiftci'yi makamında ziyaret etti.

Ürettiği yerli ve milli yer altı görüntüleme cihazlarıyla sadece Nevşehir değil tüm Türkiye'nin gururu olan Assuva Uzay ve Havacılık Savunma Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Remzi Başbuğ, Başkan Erkan Çiftci'ye Türk Silahlı Kuvvetleri’nin envanterinde bulunan, terör unsurlarının tespitinde ve deprem, sel, çığ gibi felaketlerde aktif şekilde kullanılan Assuva Sanayi olarak tamamen yerli yapım ile üretilen termal görüntülü arama cihazı hakkında bilgiler verdi.

Başbuğ, AR-GE ve inovasyonlarıyla ürettikleri nitelikli, kaliteli cihazlarıyla dünyada markalaştıklarını kaydederek, “Dünyanın birçok ülkesine ihracat yapıyoruz. Ülkemize katma değer sağlıyoruz. İhracat devi Çin dahil bir çok ülkeye ihracat yapıyor olmanın haklı gururunu yaşıyoruz” dedi.

Başbuğ, Başkan Çiftci'ye Yeraltı görüntüleme cihazı hediye etti 

Türk savunma sanayisinde son yıllarda atılan adımlarda önemli aktörlerden olan Nevşehirli iş insanı hemşehrimiz Remzi Başbuğ, ziyarette Arama kurtarma , endüstriyel alanlar, kablo ve boru tespiti ve zemin farklılıkarı tespiti faaliyetlerinde kullanılmak üzere tamamen yerli yapım ile üretilen Proton Elic LB 2S termal görüntülü arama cihazını Gülşehir Belediyesi arama kurtarma ekiplerince kullanılmak üzere Belediye Başkanı Erkan Çiftci'ye takdim etti.

Assuva Savunma Sanayii'nin ürettiği birbirinden değerli cihazlar Türk Silahlı Kuvvetleri’nin envanterinde bulunan, terör unsurlarının tespitinde ve deprem, sel, çığ gibi felaketlerde aktif şekilde kullanılan Assuva da felaket bölgesinde Jandarma Genel Komutanlığı’yla koordineli olarak kurdukları ekiple aktif şekilde çalışmalara imza atmıştı.

Başkan Erkan Çiftci'den Başbuğ'a Teşekkür

Gülşehir Belediye Başkanı Erkan Çiftci, ürettiği yerli ve milli yer altı görüntüleme cihazları ve insansız hava araçlarıyla Türkiye’nin gururu olan Assuva Uzay ve Havacılık Savunma Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Remzi Başbuğ'u tebrik etti.

Belediye Başkanı Erkan Çiftci, "Ürettiği yerli ve milli yer altı görüntüleme cihazları ve insansız hava araçlarıyla Türkiye’nin gururu olan Assuva Uzay ve Havacılık Savunma Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı değerli hemşehrimiz Remzi Başbuğ'u belediyemiz de ağırladık. Nazik ziyaretleri ve Belediyemiz himzetlerinde kullanılmak üzere görüntülü tarama cihazı hediyesi için kendisine teşekkür ediyorum" dedi.

Ev sahipliği için teşekkür eden Remzi Başbuğ'da, "Başkan Erkan Çiftci'ye başarı dileğinde bulunarak, her zaman Gülşehir'imizin yanındayız" dedi.

Ziyaret günün anısına fotoğraf çekimi ve iyi dilek , temennilerle sona erdi.

Cihaz, Gülşehir Belediyesi tarafından yer altındaki tünel, sığınak ve depolar ile su kaçaklarının tespitlerinde, göçük, deprem  ve ormanlık alanlardaki kayıp aramaları gibi bir çok farklı alanlarda kullanılacak.