30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 102. yıl dönümü tüm Türkiye genelinde coşkuyla kutlanırken, ABD'nin istihbarat servisi CIA'in resmi sosyal medya hesabından Nevşehir Kapadokya bölgesinden dikkat çeken bir fotoğrafı paylaştı? Bu paylaşımın ardından kısa sürede Türkiye'de gündem olan fotoğraf akıllara 15 Temmuz hain darbe girişimini getirdi. FETÖ terör örgütü elebaşı, 19 Mart 2016’da darbe talimatını “Kapadokya” kelimesiyle vermişti.

CIA, KİME NE MESAJ VERİYOR?

CIA resmi hesabının durup dururken Kapadokya fotoğrafı paylaşması "Kime ne mesaj veriyor?" sorusunuda beraberinde getirdi.

ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı CIA'in "Kapadokya" Paylaşımı Kafaları çok karıştırdı! Sosyal medya hesaplarından yapılan yorumlarda; "Tuhaf şeyler oluyor! Bu ne anlama geliyor? CIA kime ne mesaj veriyor? Düğün değil bayram değil CIA neden Kapadokya paylaşımı yaptı? türünden sorular Türkiye gündemine oturdu.

Nevşehir'de Kapadokya'nın sahipleri tepkili!

Kapadokya paylaşımının neden seçildiği merak konusu olurken, Nevşehir Rehberler Odası (NERO) Başkanı Özay Onur, CIA’nın CappadoCIA paylaşımını yayınladığı nükteli Kapadokya fotoğrafıyla cevap verdi.

Kapadokya'nın en güzel yeri olan ve farklı peri bacalarının bulunduğu Aşk Vadisi fotoğrafını paylaşan Başkan Onur; "Kapadokya fotoğrafı paylaşan CIA ya cevabımdır…" notu düştü.

Kapadokya fotoğrafı paylaşan CIA ya cevabımdır…

Kapadokya Bölgesinin sahibi Nevşehirli vatandaşlar bizim her Türkiye Cumhuriyet vatandaşı gibi kırmızı çizgimiz; "Vatan, Millet, Devlet, Bayrak ve Mukaddesat" tır. Bu değerlerimiz için tarihimiz boyunca olduğu gibi, gerekirse gözümüzü bile kırpmadan canımızı kanımızı seve seve veririz. NOKTA!" dediler.

CIA paylaşımında; "Türkiye'nin Kapadokya bölgesindeki bu "Peri Bacaları" (aynı zamanda kapadokya, çadır kayaları veya toprak piramitleri olarak da adlandırılır), 40 m'ye (130 ft) kadar yüksekliğe ulaşabilir ve oluşturulması yüzyıllar alabilir." ifadesi kullanmıştı.