Avanos Belediye Başkanı Mustafa Kenan Sarıtaş, ilçenin içmesuyu hattında yaşanan sıkıntıları kalıcı olarak çözmek için çalışma başlattı.

Başkan Sarıtaş, güncel içmesuyu isale hattının en verimli şekilde çalışabilmesi için gerekli araştırmaları yaparak konu hakkında uzman bilirkişilerden bilgi ve görüş almak üzere Kayseri’ye giderek Korusu Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Kütük’le toplantı gerçekleştirdi.

Başkan Sarıtaş; "Sayın Kütük’e nazik karşılamaları, kıymetli önerileri ve konuya gösterdikleri ilgi için teşekkür ederiz. Avanos’a dair her sorunu hızlı ve etkin bir şekilde çözmek için durmadan çalışıyoruz." dedi.

Başkan Sarıtaş Tarihi Taş Köprü’deki çalışmaları inceledi

Belediye Başkanı Mustafa Kenan Sarıtaş daha sonra, Çelik konstrüksiyon bağlantılarının bir kısmı daha ilçemize ulaşarak montaj çalışmaları hızla devam eden Tarihi Taş Köprü’deki çalışmaları ziyaret ederek, yerinde inceledi.

Başkan Sarıtaş; "Restorasyon süreci; çelik parçaların yaklaşık üçer gün aralıklarla ilçemize ulaştırılması ve montajları yapılması suretiyle hızla devam edilecektir. Köprümüzün çalışmaları ile ilgili tüm gelişmeleri ve çalışmaları halkımız adına yakından takip ederek; gerekli tüm desteği sağlıyoruz. Avanos’umuzun en önemli tarihi değerlerinden biri ve ulaşımın can damarı sayılan köprümüze kavuşmaya az kaldı." dedi.

Avanos'a Savunma Sanayi Yatırımı İçin İlk Adım

Avanos Belediye Başkanı Mustafa Kenan Sarıtaş, il protokolü ile birlikte Assuva Uzay ve Havacılık Savunma Sanayi tarafından ilçemizde kurulacak drone fabrikasında üretilecek cihazların test uçuşlarına katıldı.

Başkan Sarıtaş; "Değerli hemşehrimiz Remzi Başbuğ’un girişimleriyle, başkanlığını yaptığı Assuva Uzay ve Havacılık Savunma Sanayi tarafından Avanos’ta kurulacak drone fabrikasının ve ilçemizdeki potansiyel gelişmelere katkı sağlamakla birlikte savunma sanayiindeki iş birliklerini güçlendirerek daha da büyütmeyi hedefleyen bu değerli yatırımın bölgemize hayırlı olmasını diliyoruz." dedi.