Nevşehir'de Bugün

Belediye Başkanı Rasim Arı’nın Cumhuriyet Bayramı Mesajı

Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı, Cumhuriyet’in 101. yılını kutlamanın onur, gurur ve mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı, Cumhuriyet’in 101. yılını kutlamanın onur, gurur ve mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

Belediye Başkanı Rasim Arı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Arı mesajında şu ifadelere yer verdi;

“Aziz milletimizin, Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde başlattığı ve büyük fedakârlıklarla kazandığı eşsiz zafer neticesinde kurulan Cumhuriyetimizin 101. kuruluş yıl dönümünü kutlamanın gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Cihan Harbi ve İstiklal Savaşı'ndan büyük bedeller ödeyerek çıkan Türk Milleti tarihte emsaline az rastlanır bir mücadele örneği ile yurdunu düşman işgalinden kurtarmış, egemenlik ve bağımsızlığından hiçbir zaman ödün vermeyeceği gerçeğini Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde tüm dünyaya haykırmıştır. Milletimiz, destanlaşan kahramanlıklarıyla elde ettiği bu başarıyı, toprakları üzerindeki egemenlik hakkının yalnızca kendisine ait olduğunu simgeleyen Cumhuriyet ilanı ile taçlandırmıştır. Cumhuriyetimizin kuruluşunun 101. Yıl dönümü vesilesiyle, Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, bu devleti ve güzel vatanı bizlere miras bırakan şehitlerimizi ve ebediyete irtihal eden gazilerimizi rahmet ve şükranla yâd ediyor, hayatta olan gazilerimize minnetlerimi sunuyorum. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı hepimize kutlu olsun.”