Genel

Beyaz TV Gülşehir'in Gümüşkent köyünde kış hazırlıklarını çekti

Beyaz TV Nevşehir'in Gülşehir ilçesine bağlı Gümüşkent köyünde kış hazırlıklarını ekranlara getiriyor.

Beyaz TV'de Hilal Yaşar’ın sunumuyla, Marka Şehirler proğramı Nevşehir'in Gülşehir ilçesine bağlı Gümüşkent köyünde kış hazırlıklarını ekranlara taşıyor.

İmece geleneği Gümüşkent'te yaşatılıyor...

Gümüşkent Köyü Muhtarı İlhami Özey'in ev sahipliğinde MHP TBMM Grup Başkanvekili Nevşehir Milletvekili Prof. Dr. Filiz Kılıç ve Gülşehir Belediye Başkanı Erkan Çiftci'nin katılımlarıyla Gümüşkent'te kış hazırlıkları Beyaz tv programı için çekimleri yapıldı.

Gümüşkent bağlarından üzümlerini toplayan çiftçiler kış hazırlıkları kapsamında kazanlar kurup pekmez kaynattı, köftür yaptı. MHP Nevşehir Milletvekili Prof. Dr. Filiz Kılıç, Gümüşkent'in meşhur üzümleriyle yapılan pekmez yapımını anlattığı proğram sonunda tandırda sac üzerinde yapılan gözlemeler ikram edildi.

Gümüşkent Köyü Muhtarı İlhami Özey; "Sayın Milletvekilimiz Filiz Kılıç Hanımın ve Gülşehir Belediye Başkanımız Sayın Erkan Çiftci Bey’in katılımlarıyla Köyümüzde kış hazırlıklarının yapıldığını anlatan bir televizyon programı çekilmiştir. Program dışında Sayın Vekilimizden köyümüz sorunları hakkında istişare görüşmesi yapmış olup sabırla en kısa sürede aciliyeti olan işlerden başlanacağı sözünü aldım. Katılımlarından dolayı Sayın Milletvekilimiz Filiz Kılıç Hanımefendiye, Gülşehir Belediye Başkanımız Sayın Erkan  Çiftci Beye ,Beyaz TT ekibine ve bu organizasyon sürecinde emeği geçen tüm köylülerimize sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum Allah razı olsun. Sevgi, kalplere dokunan icraatlarla mümkündür." dedi.

MHP TBMM Grup Başkanvekili Nevşehir Milletvekili Prof. Dr. Filiz Kılıç; "Nevşehir’in bereketli topraklarında, Gülşehir’in Gümüşkent köyünde pekmez kokuları yükselirken, sofraların vazgeçilmezi bazlamaları pişirdik. Kış hazırlıklarının olmazsa olmazı, ev yapımı salçalar da kaynarken kazandan çıkan mis gibi domates kokusu unutulmazdı. Yüzyıllardır süregelen bu gelenekler, köy hayatının, dayanışmanın ve doğaya duyulan saygının en güzel sembolü. Bütün bu güzellikler, sadece birer yiyecek değil; dostlukları, paylaşımı ve birlikte geçirilen zamanı simgeler. Yapan dualı eller dert görmesin. Hemşehrilerimizle geçirdiğimiz zaman bizim için o kadar önemli ve değerli ki..."dedi.

Çekimlerin sonunda Gümüşkent Köyü Muhtarı İlhami Özey, Nevşehir Milletvekili Prof. Dr. Filiz Kılıç ile görüşerek köyün sorunları ve taleplerini anlattı.

Gümüşkent köyünden kış hazırlıklarının anlatıldığı proğram önümüzdeki günlerde beyaz TV ekranlarında gösterilecek.