2 Haziran 2024 tarihinde yapılan ve 28 Haziran 2024 tarihinde sonuçları açıklanan LGS 2024 Sınavı tercih işlemleri başladı. Bilgilendirme toplantısını İlköğretim Kurum Müdürü Sayın Ahmet ÜNAL başlatmıştır.

Altınyıldız İlköğretim Kurumu öğrencisi EYMEN ÖNÜGÖREN resmî sonuçlara göre sınavda tüm soruları doğru cevaplayarak Türkiye 1.liği elde etmiştir.

Öğrencilerimizden;

1 yanlış ile ALMİNA KEPENEK, EYLÜL ALTAY

3 yanlış ile NESRİN MASAL GÜRDAL, AHMET MİRZA COŞKUN, BURAK SEVİNÇ, NEVAL TARIMCI, ELİF DİLEM CİNGİ

4 yanlış ile EYMEN ARDA YALÇIN, AKİF DURU, ÖMER TANIK, HÜSEYİN ATA ÇETİNKAYA, ALPEREN ALAN, ALPER ŞAHİN

13 ÖĞRENCİ YÜZDE 0-1’lik

19 ÖĞRENCİ YÜZDE 1’lik

30 ÖĞRENCİ YÜZDE 2’lik

34 ÖĞRENCİ YÜZDE 3’lük

42 ÖĞRENCİ YÜZDE 4’lük

52 ÖĞRENCİ YÜZDE 5’lik dilimde yer alarak, başta Altınyıldız Liseleri olmak üzere Türkiye’nin en güzide okullarına girmeye hak kazanmışlardır.

Velilerimizin tercih yaparken nelere dikkat edilmesi gerektiği hususunda bilgilendirme yapan Sayın Ahmet ÜNAL, LGS 2024 sınavının istatistik olarak Türkiye genelinde ve okulumuz bazında değerlendirmesini yapmıştır. Velilerimizden gelen soruları yanıtladıktan sonra sözü Altınyıldız Fen ve Anadolu Lisesi Müdürü Sayın Özkan KILINÇ’a devretmiştir.

Sayın Özkan KILINÇ, Altınyıldız liseleri hakkında bilgilendirme konuşmasını yapmış olup tercihleri yaparken lise düzeyinde nelere dikkat edilmesi konusunda velilerimizi bilgilendirmiştir.

Altınyıldız Eğitim Kurumları öğrencilerine sunduğu mükemmel öğretim imkânları, sosyal yaşam alanlarıyla ‘aklın ve bilimin ışığında’ Türkiye’nin geleceğini yetiştirmeye, Nevşehir'in ve Türkiye'nin öncü okulu olmaya devam etmektedir.

Mezun ettiği 1185 Öğrencisini Fen Lisesine, 690 Öğrencisini Anadolu Lisesine yerleştirmiş olan Altınyıldız İlköğretim Kurumu 2024 LGS yerleştirmelerinden sonra da yine öğrencilerini Türkiye’nin en çok tercih edilen okullarını kazandırmaya devam edecektir.

Editör: İbrahim UYSAL