Nevşehir Ticaret Borsası (NTB) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Salaş, 19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle bir mesaj yayınlayarak, ebediyete intikal etmiş tüm gazileri rahmetle, hayatta olan gazileri de minnet ve şükranla andıklarını kaydetti.

Borsa Başkanı Salaş mesajında; "Tarihi savaş meydanlarında kahramanlıklarla geçen bir milletin evlatları olarak, kutsal değerlerimiz adına verilen mücadelemizde, ulaşabileceğimiz en şerefli mertebelerden biri şüphesiz şehitlik ve gaziliktir:

Vatanla birlikte alınan emanetlerden birisi de Gaza Ruhudur.   

Yüce dinimizden aldığımız ilhamla milletimizin cesareti birleşmiş ve gaza ruhu bu topraklar üzerinde ölümsüzleşmiştir.

Vatanın her karış toprağında, bayrağını, istiklalini, istikbalini ve kutsal değerlerini korumak ve savunmak için en güç koşullar altında canlarını ortaya koymaktan çekinmeyen gazilerimiz, milletimizin medarı iftiharı, vatanseverliğin ve kahramanlığın yaşayan abideleridir.

    Aziz Milletimizin asırlardır Orta Asya’ dan Malazgirt’e , Malazgirt’ten İstanbul kapılarına gelene kadar , İstanbul’ dan Viyana’ya, Çanakkale’ ye, Dumlupınar’a, Kıbrıs’a hain terör örgütü ile mücadele edilen her noktada vatan evlatlarının aklında olan “ÖLÜRSEM ŞEHİT, KALIRSAM GAZİ “ inancı bu milleti yenilmez kılan bir güç olmuştur.

      Gazilik Yüce Türk Milletinin gönlünde öyle bir yere sahiptir ki bütün unvanların önüne geçer. Osmanlı İmparatorluğu’nun kurucusu Gazidir, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazidir. ilk Meclisimiz Gazidir.

         Bu vesile ile Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere Aziz Şehitlerimizi, ebediyete irtihal eden Gazilerimizi rahmet ve minnetle anarken, Gazi ve şehitlerimizin ailelerinin kederlerini paylaşır, hayatta olan tüm gazilerimize sağlık ve esenlik diler, onlara saygı ve sevgilerimizi sunarız." dedi.