Siyaset

CHP heyeti Nevşehir'in Derinkuyu ilçesinde patates üreticileri ile buluştu

CHP Kayseri Milletvekili Aşkın Genç ile Kırşehir Milletvekili Metin İlhan, Nevşehir’in Derinkuyu ilçesinde patates üreticileri ile bir araya geldi.

CHP Kayseri Milletvekili Aşkın Genç, CHP Kırşehir Milletvekili Metin İlhan, CHP Nevşehir İl Başkanı Av. Bülent Yumuş ile birlikte ilk olarak Derinkuyu Belediye Başkanı Taner İnce ve Yazıhüyük Belediye Başkanı Birol Demirdelen'i makamında ziyaret ettiler.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Nevşehir’de dert dinledi.

CHP Genel Merkez tarafından görevlendirilen Kayseri Milletvekili Aşkın Genç ile Kırşehir Milletvekili Metin İlhan, Nevşehir’in Derinkuyu ilçesinde patates üretecileri ile bir araya geldi. 

CHP Kayseri Milletvekili Aşkın Genç; "Nevşehir/Derinkuyu Milletin Derdi Bizim Derdimizdir! Bugün Derinkuyu’da, Kırşehir Milletvekilimiz Sn. Metin İlhan ve Nevşehir İl Başkanımız Sn. Bülent Yumuş ile birlikte patates üreticilerimizle buluştuk, emeğin ve alın terinin sesi olduk. Yüksek maliyetler ve düşük alım fiyatları altında ezilen çiftçimizin yaşadığı zorluklar, tüm Türkiye’nin meselesidir. Üreticimizin emeği karşılığını bulmadan kalkınma olmaz! Bu topraklarda üretilen her ürün, bu ülkenin geleceğidir. Çiftçimizin emeğinin değersizleştirilmesine asla izin vermeyeceğiz! Hep birlikte dayanışma içinde, daha adil bir tarım politikası için mücadele etmeye devam edeceğiz." dedi.

CHP Nevşehir İl Başkanı Av. Bülent Yumuş "Derinkuyu’dan bir kez daha sesleniyoruz: Patates üreticimiz alın terinin karşılığını bekliyor! Toprak Mahsulleri Ofisi, Kredi Kooperatifleri ve Türk Şeker’e çağrımızdır; üreticiye bir an önce alım garantisi verin, çiftçimizin emeğini yerde bırakmayın! Dik duracağız, kazanacağız kazanacağız !" dedi.

Derinkuyu'da üretici patatesi yola döktü

CHP heyetinin Nevşehir'in Derinkuyu ilçesi ziyaretinde patates alım fiyatı düştüğü için tepki gösteren bir grup üreticiler, traktörle getirdikleri patatesleri yere döktü..